12.1 C
Cegléd
2023. október 3. kedd
spot_img

Beszélgetéseim

Korrajzként is hiánypótló különleges könyv megjelenéséről egyeztetett a kiadást támogató Kővári Pállal és a szerzővel, Koltói Ádámmal a könyvet kiadó Panoráma Média Kft. ügyvezetője Krizsán Ervin május 4-én. A Cegléd Város Önkormányzata 2019-es kulturális keretéből is támogatott, hamarosan nyomdába kerülő vastag kötésű „Beszélgetéseim” című képes kiadványban Koltói Ádám Ceglédi Panorámában is megjelent, a város közéletének elmúlt éveit meghatározó emberekről készült portré interjúi jelennek majd meg.

„Ősi igényünk megismerni a nagyvilágot, ugyanígy élénk a kíváncsiságunk saját „kisvilágunkra”, benne elsősorban az emberekre. Azokra, akikkel egy életkörben vagyunk. Ők a személyes vagy névből adódó ismerőseink. „Lakostársaink”. Ceglédiek. Sokszor kiderül, hogy tudomásunk felszínes, a jellem nyíltabb feltárásához – megértéséhez! – több figyelem és empátia szükségeltetik. (…) Ezt szeretném bemutatni azokkal a beszélgetésekkel, interjúkkal, amelyeket ceglédi emberekkel folytattam, illetve készítettem. Bár ezek nem adatközlő életrajzok vagy szociográfiai írások, a jellembemutatás mögött – mint a színpadon szereplő hátterében – megjelennek a környezet képei.” – nyilatkozott a közel 100 portrét szerző Koltói Ádám.
A szerző dr. Koltói Ádám tizenöt évig szerkesztette a Ceglédi Kék Újságot; a Cegléd Rádióban több száz emberrel készített interjút; a Kossuth Művelődési Központban kamarabeszélgetéseket vezetett Cegléd ismert személyiségeivel; számos előadást tartott, kiállításokat nyitott meg, műsorokat szerkesztett, jelenleg a Ceglédi Panorámában jelennek meg írásai. A portrékat nagyrészt Kisfaludi István művészi igényű fotói teszik majd hitelesebbé, életszerűbbé.

A Ceglédi Panoráma gondozásában került már kiadásra hasonló könyv néhány éve “Arcok-képek Ceglédről” címmel, melyben dr. Szabó Alfréd már nem élő, híres ceglédi személyekről készült írásai lettek összegyűjtve.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Egymilliót csaltak ki egy 80 éves nőtől

Egymilliót csaltak ki „óvadékra” a 80 éves nőtől azzal,...

Nemzetközi konferencia – ceglédi előadóval

Az alföld: Petőfi 200 konferenciát szerveztek a Vajdaságban szeptember...

Fűrészláncok, melyek kimagasló tulajdonságokkal rendelkeznek

    Ahhoz, hogy a különböző kerti munkákat gyorsan, hatékonyan és...

Halálfejes lepke Cegléden

Különleges rovar pihent meg Cegléden az Alszegi úton, az...

Hamarosan elkészül a futókör

Folyamatos fejlesztések zajlanak az Újváros szívében, a Vörösmarty téren,...