22.6 C
Cegléd
2024. június 23. vasárnap
spot_img

Pályázati pénzből újul meg a vadászház

A Ceglédi Széchenyi Zsigmond Vadásztársaság Cegléd, Nyársapát és Törtel által határolt vadászterületén már ötven éve működik és a terület gazdája 2037-ig. Az idők során társaságunk területe és összetétele kisebb-nagyobb változáson ment keresztül, de nem kell szégyenkeznünk a tervszerű és jó gazdálkodásunk miatt. Apróvadas társaságként működünk 20 éves üzemterv és éves ütemtervek alapján.

Jó kapcsolatot ápolunk a földtulajdonosokkal, melynek alapja a tisztességes, egymás érdekeinek figyelembe vételén alapuló jószomszédi viszony. Cegléd városának vezetésével szintén jó a viszonyunk. 2017-ben a Kossuth napokhoz csatlakozva társaságunk volt a házigazdája a Gerje-menti Vadásznapoknak.

Vadászházunk Cegléd közigazgatási határánál van Nyársapát tőszomszédságában. A múlt század 70-es éveinek az elején vásárolta az akkori társaság a tanyát, mely már ekkor is 40-50 éves volt. az épület a mai kor igényeinek már nem felel meg, és a nagyobb mérvű felújításhoz pályázati pénzre volt szükségünk, mert önerőből nem tudtuk megoldani.

A Vidékfejlesztési Program keretén belül a Gerje-sztők Helyi Vidékfejlesztési Közösség Egyesület működési területére meghírdetett VP6-19.2.1.-38-8.1.1-17 kódszámú, Gerje-sztők Helyi Vidékfejlesztési Közösség Egyesület- Helyi Értékekre épülő turisztikai szolgáltatások fejlesztése: szálláshely szolgáltatások kialakítása, fejlesztése című felhívása alapján  a Ceglédi Széchenyi Zsigmond Vadásztársaság, támogatási kérelmet nyújtott be. A pályázatunkat, – melynek címe: Vadászház felújítása – a minimum 70 pontot meghaladva 85 ponttal támogatásra alkalmasnak minősítették és a 3035098383 projekt azonosítóval ellátott projektet 9.999.999.-Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítették.

A felújítás vonatkozik az épület és a tetőszerkezet szükségszerinti javítására, valamint szigetelésére. Nyílászárók cseréjére, a belső tér átalakítására, vizesblokk áthelyezésére, festés-mázolás, hideg-meleg burkolás munkálataira és a külső környezet szebbé tételére.

Müller Zoltán építési vállalkozóval és Nyíri Mihály műszaki ellenőrrel kötöttünk szerződést. Az építési anyag vásárlására pedig a Buda-Házépítő Kft. adta a legjobb ajánlatot. A vírus okozta nehézségek miatt kicsit döcögősen indult a munka, de a kezdeti problémákon úrrá lettünk és teljes energiánkkal a felújításon serénykedünk.

Köszönjük az eddigi segítségeket, amit tagjaink és önkénteseink vállaltak és tettek, a folytatásról a későbbiekben is beszámolunk.

Földi Pál János, Ceglédi Széchenyi Zsigmond VT elnöke

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Visszatért Peller Károly zaklatója: a feleségének adja ki magát

Peller Károlyt közel 10 éve üldözi zaklatója, K. Hajnalka....

Kick-boksz sikersorozat

Június 14-én Bogdán Vencel a 29. Budapesti kick-box világkupán...

Hogyan válasszunk áramláskapcsolót a szivattyúhoz?

    Az áramláskapcsolók meghatározó szerepet játszanak a szivattyúk hatékony működésében,...

A nyelvi nehézségek leküzdése társasjátékkal

    A társasjátékok önmagukban izgalmas élményt adnak a közös játékon...

Asztalkultúra – milyen tanácsokat érdemes megfogadni?

  Az asztalkultúra jelentőségét nem kell a vendéglátásban dolgozók részére...