Gasztronómiai kiadványt jelentetett meg a megyei önkormányzat Pest megyei ízei címmel. A könyv összesen 19 ételt, italt, receptet, gasztronómiai terméket mutat be és Pest megye csaknem valamennyi tájegységéről válogat. Ceglédről a laska receptje került bele a színvonalas – ajándéknak is kiváló – kiadványba.
„A megye alföldi részeit Cegléd és Ceglédbercel képviseli, a Tápió mentét Tápiószecső, az agglomerációt Fót, Kistarcsa és Vecsés. A Csepel-szigetről több étel, ital is bekerült, így lórévi szerb és szigetújfalui német recept, szigetcsépi bor és szigetszentmiklósi bonbon. A Galga mentéről Acsáról és Hévízgyörkről található ételleírás, míg a Dunakanyarból Nagymaros, a Zsámbéki-medencéből Tök, a Szentendrei-szigetről Tahitótfalu szerepel. Helyet kaptak Pest megye hegyi tájai is: az egykor málnatermesztéséről híres Börzsöny, illetve a Visegrádi-hegység.” – ajánlotta a kiadványt a pestmegye.hu.