9.4 C
Cegléd
2024. április 17. szerda
spot_img

Fél milliárdos csatorna projekt Nagykőrösön

Megkezdődött Nagykőrös csapadékvíz-elvezető hálózatának fejlesztése a csapadékvíz átemelő műtárgyak felújításával, meglévő csapadékvíz hálózat öblözeteinek bővítése keretében nyílt és zárt elvezető szakaszok és folyókák építésével, és a Ceglédi úti zárt csatornaszakasz rekonstrukciójával. A megvalósítás tervezett összköltsége bruttó 406.206.210.- Ft, a megítélt támogatás bruttó 287.114.053.- Ft. A kivitelezést a Ceglédi úton tekintette meg dr. Czira Szabolcs polgármester és Szilágyi Csaba műszaki irodavezető, akik megtudták, hogy a korábbi zárt csatornaszakasz már nagyon elhasználódott, eltömődött, így nagyon szükséges és fontos ez a beruházás is.

A napokban az Önkormányzati Tűzoltóság Nagykőrös felszerelése egy 18,8 kg-os LUKAS típusú feszítő-vágó berendezéssel gazdagodott, mely nagyon hasznos és életmentő lehet, de remélhetően kevés szükség lesz rá. Az eszközt egy 4 millió forintos pályázati siker eredményeként tudták beszerezni. Dr. Körtvélyesi Attila, az Önkormányzati Tűzoltóság Nagykőrös elnökének Ézsiás László tűzoltóparancsnok mutatta be az eszköz használatát, valamint azt, hogy a kialakításnak köszönhetően vállon is hordozható, így a kezek szabadon maradnak. A LUKAS 1972 óta gyárt a világon elsőként a mentő beavatkozások számára hidraulikus mentőollókat. A speciális könnyűfém ötvözetek használatával súlyt takarítanak meg, a szabadalmaztatott csillag markolatnak köszönhetően egy formatervezett, kifáradás mentes munkát tesz lehetővé. Ajándékba kaptak hozzá egy ponyvát is, melyet a több funkciónak köszönhetően változatos módon tudnak hasznosítani. (HT – Önkormányzati Hírek Nagykőrös)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...