9 C
Cegléd
2024. április 28. vasárnap
spot_img

Városvédő álmok hónapja

„Az álmodozás az élet megrontója” – írta Vörösmarty Mihály, a Merengőhöz című versében. Ennek ellenére a Ceglédi Városvédő és Szépítő Egyesületnek mindig voltak tervei, elképzelései, mondhatni álmai, amelyeket meg akartak valósítani. Ebből a szempontból számukra az október különösen jól sikerült, el is nevezték „megvalósult álmok hónapjának”.
Egyik tagjuk családjának évszázados szép ötlete volt, hogy a Gerje partján telepítsenek gyümölcsfasort és a termést bárki arra sétáló megkóstolhassa, leszedhesse. Végre idén, Dr. Túri József főorvos, Cegléd díszpolgára kezdeményezésére, az Egyesület apraja-nagyja 67 fát ültetett a patak partján. Október elején kis ünnepség keretében leplezték le az emlékkövet, a közös munka mementójaként. A fasort úgy adták át a városnak, hogy vállalták, a jövőben is gondozzák a fákat.
Régi tervük volt, az irodájuk felújítása, a PVC helyett, laminált padló lerakása. Évekig spóroltak, élére rakták a forintokat. Végül októberre annyi pénzt gyűjtöttek, hogy vettek egy mély lélegzetet és megvásárolták a szükséges anyagokat. Az iroda felújítása ismét az Egyesület összefogásának szép példája lett. Szakembereket nem tudtak megfizetni, de egymást segítve, új irodát varázsoltak két kezük munkájával.
Legfrissebb, legújabb ötletük egy Egyesületükre jellemző reprezentatív bögre elkészítése volt. Számos elgondolás után elfogadták, hogy a bögrén színesben logójuk, az Egyesület megalakulási dátuma, a Pókbangó márványszobor és a Kannafa szerepeljen. Újabb hatékony segítséget is kaptak, amely eredményeként – egyelőre – elkészült 50 db bögre.
Mindezek csak azért valósulhattak meg, mert a tagság, a közös feladatok kapcsán mindig jó hozzáállást, együttes tenni akarást tanúsít. Ez az a megbízható alap, amelyre bátran támaszkodva az Egyesület álmaiból, terveiből valóság lett és remélhetőleg a jövőben is az lesz! KI

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...