20.9 C
Cegléd
2024. április 15. hétfő
spot_img

Élet-halál harcot vívtak a kutyák

Rendszeresek voltak az állatviadalok egy Nagykőrös környéki tanyán, amelyet a rendőrök számoltak fel egy összehangolt akcióban. Két tenyésztőt Cegléden fogtak el, éppen akkor, amikor sérült staffordshire terrier kutyájukkal hazafelé tartottak. Összesen 50 kutyát sikerült időben megmenteni, egy azonban olyan súlyosan megsérült, hogy az állatorvosnál elpusztult.

A rendőrség azt írja, hogy két domaházi férfit sikerült elfogniuk Cegléden, amikor hazafelé tartottak a Nagykőrös melletti kutyaviadalról. Az autóban megtalálták a kutyájukat is, amelynek tele volt a teste friss sérülésekkel. Két másik nagykőrösi férfit is elfogtak, akiknek szintén közük volt a rendszeresen szervezett állatviadalokhoz. AZ EGYIK EGY HELYBÉLI TANYÁN PRÓBÁLT MEG ELREJTENI KÉT NAGYON SÚLYOSAN SÉRÜLT STAFFORDSHIRE TERRIER KUTYÁT.

https://youtu.be/pVNryxvz670

Később megtalálták a kutyák kiképzésére használt helyszínt is, ahol feszítőfákat, futópadokat és mérlegeket találtak a nyomozók. Emellett civil szervezetek segítségével összesen 51, viadal céljára tenyésztett kutyát is lefoglaltak. Az egyik állat A VIADALON SZERZETT SÚLYOS SÉRÜLÉSEI MIATT A SÜRGŐS ÁLLATORVOSI BEAVATKOZÁS ELLENÉRE ELPUSZTULT. A gyanúsítottak még szabadlábon védekeznek.

A Police.hu beszámolója szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Korrupció és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály Kiemelt Ügyek Osztálya Környezeti Bűnözés Elleni Alosztály tiltott állatviadal szervezése bűntettének gyanúja miatt folytat büntetőeljárást két domaházi és két nagykőrösi férfi ellen. A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak amerikai staffordshire terrier kutyák részvételével rendszeresen állatviadalokat szerveztek egy Nagykőrös külterülén található tanyán, amit közös akció keretében 2020. december 5-én sikerült felszámolni.

A kutatások és szemlék eredményeként Nagykőrös és Domaháza területén viadalra használt feszítőfák, kutyák kiképzésére szolgáló futópadokat és mérlegeket találtak a nyomozók. Emellett összesen 51, viadal céljára tenyésztett kutya lefoglalására és – civil szervezetek segítségével történő – biztonságba helyezésére került sor. Az egyik kutya a viadalon szerzett súlyos sérülései következtében a sürgős állatorvosi beavatkozás ellenére elpusztult.

A közös akcióban résztvevők: KR NNI környezeti bűnözés elleni szakegysége, KR NNI miskolci területi egysége, valamint a bűnügyi technikai és kiberbűnözés elleni munkatársai, a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Bevetési Főosztály III. Bevetés Támogató Osztálya és Kutyás Alosztálya, a Rendészeti Igazgatóság, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ kutyakiképzői, a Nagykőrösi Rendőrkapitányság munkatársai, valamint a Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal hatósági állatorvosai. A gyanúsítottak az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekeznek. – szól a közlemény.

Forrás: Origo.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...

Válogatottságért küzdöttek

Hétvégén rendezték az U17-es korosztály második válogató versenyét. Szombaton...