10.8 C
Cegléd
2024. március 3. vasárnap
spot_img

Lekerült az “ötkarika”

Az olimpiai ötkarika szobor leszerelésével folytatódott a Gál József Sportcsarnok bontása ma délelőtt. Mihály Gábor Munkácsy- és Kossuth-díjas szobrász Olimpia című alkotását 1986-ban állították fel a sportcsarnoknál.

A szobor átmenetileg közvetlenül a Gubody kert széléhez került. A helyszínen dr. Csáky András polgármester a városi televíziónak úgy nyilatkozott: még nem született végső döntés, hogy a szobor az eredeti, vagy a park felőli oldalra kerül visszahelyezésre. Mint mondta: ha az új sportcsarnok elkészült, akkor fogják látni, hogy mind építészetileg, mind esztétikailag hol lehet biztonságosan elhelyezni. Hozzátette: mindvégig a művésszel egyeztetve zajlanak a munkák.

Kiemelte, hogy ez a bontásnak egy fontos része és szólt arról is, hogy érdemes megnézni a megbontott falszerkezetet, amin jól látható az a néhány centiméter vastag szigetelés, ami gyakorlatilag az utcát fűtötte. „Ütemesen halad az építkezés. Múlt héten felhívtam a kivitelezőt, aki arról tájékoztatott, hogy rendben haladnak a munkával. A TAO töltés jobb lenne és ezúton is kérem a ceglédi vállalkozókat, hogy most év végén, ha tehetik, a sportcsarnok részére, valamint a két egyesület részére (a férfi kosárlabda és a női kézilabda – a szerk.) utaljanak pénzeket. Bízom benne, hogy határidőre be fog fejeződni az egész beruházás. Örülök neki és nagyon drukkolok.” – mondta el a helyszínen dr. Csáky András.

A Gubody-kertben található japán szobor elhelyezése még kérdéses, ahogy a Várkonyi István emléktábláé is – ez utóbbi jelenleg a Kossuth Múzeumban van.

(Önkormányzat sajtóközleménye – Több fotó Szokolai Attilától itt…)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai”...