9.4 C
Cegléd
2024. április 17. szerda
spot_img

Két kerékpárút épült Cegléden

Mintegy 200 millió forint állami támogatásból két új kerékpárút épült meg Cegléden. A fejlesztés során a Pesti út és a Külső-Kátai út mellett létesült, a meglévő kerékpárút hálózat bővítéseként összesen közel 2 kilométer hosszban.

Eddig a Külső-Kátai úton 2×1 sávos kerékpárút haladt a vasúti átkelőig. A most megvalósult szakasz a már meglévő kerékpárút folytatása az ipari parkig. A kerékpárút a vasúti átkelő után egyoldali 1,25 méter széles, kétirányú kerékpárútban folytatódik a Xylem gyártelepéig, ahol újra egyesül a két irány. Innen egyoldali 2,2 méter szélességben, kétirányú kerékpárútban folytatódik összesen mintegy 1400 méter hosszban.

A másik megépült szakasz a Pesti út melletti kerékpárút folytatásaként a Csíkos széltől az Aldi Áruházig tart, egyoldali, kétirányú önálló nyomvonalon. A főút burkolatától elválasztva, a kiemelt szegély mellett megépült szakasz közel 500 méter hosszan, 2 méter szélességben és fél méter kétoldali padkával valósult meg. A beruházás során mindkét fejlesztési terület esetében kialakították a csapadékvíz elvezetést illetve a már meglévő árkokat is rendbe tették.

Sajtóközlemény alapján – Fotók: Szokolai Attila

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...