9.4 C
Cegléd
2024. április 17. szerda
spot_img

Nettó 2,54 milliárd forintból készül el a sportcsarnok

Megnyitotta a mai napon a sajtó részére a kivitelező a felújítás alatt álló Gál József Sportcsarnokot, ahol Ványi Zsolt ügyvezető vezette körbe az érdeklődőket az építési területen.
Dr. Csáky András polgármester a Ceglédi Hírmondónak elmondta, 2022 nyarára készülhet el a közel kétszer akkora méretű létesítmény. A 6.000 négyzetméter nettó alapterületű új Gál József Sportcsarnok felújításához 500 millió forintot biztosított a Ceglédi Kosárlabda Egyesület és a Ceglédi Kék Cápák Sportegyesület részére az Önkormányzat. Az építményen belül 2 db 40×20 méteres terem kerül kialakításra. Ez párhuzamos rendezvények megtartására ad lehetőséget. A versenycsarnok kétoldali lelátóval fog rendelkezni. Maga az épület a Rákóczi út felé, a strand kerítéséig terjed majd a tervek szerint, s a Gubody park irányába is egy ekkora résszel fog bővülni. Mind a Rákóczi, mind a Köztársaság út felé is szélesedik az építmény. A polgármester azt is elmondta, a beruházás forrásigénye nettó 2,54 milliárd forint, melyből 0,5 milliárd forint az állami támogatás.
A kiviteli tervek részben most készülnek, és ennek során törekszenek olyan technikai megoldások kialakítására, melyek a későbbi üzemeltetési költséget mérséklik. Ezen technikai megoldások módosíthatják a költségvetés nagyságát.
Fotó: Szokolai Attila

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...