9.4 C
Cegléd
2024. április 17. szerda
spot_img

Ismételt ebellenőrzés

A két héttel ezelőtti hatósági ellenőrzés folytatásaként február 10-én újra ebrazziát tartottak az Ugyerben. Az állattartókat a rendőrség, az önkormányzat, az állatmenhely munkatársai, mezőőrök és hatósági állatorvos kíséretében ellenőrizte. Az ebrazzián részt vett a terület önkormányzati képviselője Tarr Felicián és a ceglédi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke Jakab István és a sajtó képviselői is.
Ugyerben évről évre egyre nagyobb problémát jelent a gazdátlan vagy szabadon kószáló ebek és ezzel együtt a kutyatámadások nagy száma. A lakossági panaszok, bejelentések tették szükségessé az újabb ellenőrzést, melynek célja az ebtartás szabályainak betartatása és a megszegők elleni fellépés volt. A helyszínen most is több háznál is találtak be nem oltott, nem megfelelő körülmények között tartott ebeket.


Tarr Felicián önkormányzati képviselő a helyszínen a sajtó képviselőinek elmondta: továbbra is rendszeresen, ütemezett ellenőrzésekkel tervezik a körzetben az állattartást kontroll alatt tartani. Jakab István a Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke hozzátette: lakossági megkereséseket kaptak arról, hogy a biciklin közlekedőket és a gyerekeket is veszélyeztetik, megtámadják a gazdátlan ebek. Ezért az önkormányzati képviselővel összefogva törekednek arra, hogy akitől szabálytalan állattartás miatt elveszik az ebet, azokat eltiltsák a kutyatartástól, ezzel megfékezve a kutyák felelőtlen szaporítását.
A gyepmesteri feladatot is ellátó Állatmenhely a közösségi oldalán rendszeresen beszámol az ellenőrzésekről fotókkal dokumentálva. Mint korábban írták, eddig az ugyeri területről mintegy 300 kutyát vittek be a menhelyre, de az illegális ebtenyészetek folyamatosan pótolják őket.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...