20.3 C
Cegléd
2024. július 20. szombat
spot_img

Mácz István új könyve

A napokban töltötte be 87. évét Mácz István, korábbi katolikus pap, Cegléd első szabadon választott polgármestere, százezres példányban kiadott könyvek írója, aki épp egy új könyv kiadásán dolgozik, ami a napokban kerül nyomdába. A Szent István Társulat gondozásában megjelenő Találkozás a keresztre feszítettel című könyv kiadását a Ceglédi Panoráma és a Dél-Pest Megyei Panoráma kiadója támogatja. A Ceglédi Panoráma olvasói számára nem ismeretlen a szerző, hiszen egy évtizeden keresztül jelentek meg írásai lapunkban.

Fedlapterv

A Nagyböjtre időzített megjelenéssel is hangsúlyozza a könyvecske célját a szerző: kiváló elmélyedésre, elgondolkodásra az ünnephez közeledve. Feltenni a kérdést leginkább magunknak: vajon mi is a Nagypéntek és Húsvét igazi üzenete? A kötetben találkozásokat mutat be az író, Jézus és halála, feltámadása körüli időkben vele kapcsolatba kerülő emberek között. Elgondolkodtató: ezek a személyek akár mi is lehetnénk… Minden találkozás, egy lehetőség, hogy kapcsolatba kerüljünk Vele, vagy hogy elutasítsuk. A választás rajtunk áll!

„Világjárvány. Félelemben élőkkel, fertőzöttekkel, haldoklókkal lett népes a föld minden országa. Lehetetlen nem találkozni velük. Velük? Igen. És Vele, aki azt mondotta “beteg voltam és meglátogattatok…amit egynek tesztek az emberek közül, nekem teszitek…” JÉZUS KRISZTUSRÓL van szó, aki első keresztútját a halálig Jeruzsálemben járta. Ma azonosul a szenvedőkkel. Lehetetlen nem találkozni Vele. Átöleled vagy eltaszítod?! Szidod vagy véded? – Ez az írás segít találkozni Vele. Az evangéliumokban szereplő találkozásokat mutat be. Ellene vagy mellette, akik a Megfeszítettel élni akarnak…Örökké. Őszintén kívánom, találkozzál Vele.” – ajánlja olvasói figyelmébe könyvét Mácz István a kötet hátlapján.

Lapozz bele a könyvbe itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...