19.7 C
Cegléd
2024. május 30. csütörtök
spot_img

Kórházi tájékoztató az oltásról

Kérdések és válaszok a Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet oltópontjának működéséről címmel adott közzé ismertetőt a kórház közösségi oldalán. A kórház a leggyakrabban feltett lakossági kérdésekre tért ki a Covid védőoltás beadása kapcsán.

– Ki értesít a védőoltásról?
– A regisztrált pácienseket a háziorvos értesíti és egyeztet velük az oltás pontos időpontjáról, helyszínéről. Ilyen helyszín a kórházi oltópont.

– A kórházi oltóponton kapom meg a vakcinát. Hova érkezzek?
– A Kórház Törteli út 1-3. telephelyén a Vérellátó Épületében várjuk. Itt útbaigazítjuk arról, hogy mely oltóhelyiségben kapja meg a védőoltást.

– Milyen időpontban érkezzek meg?
– A háziorvos értesíti Önt, hogy mely konkrét időpontban kapja meg a védőoltást. Erre az időpontra várjuk! Téves információ, hogy fél órával előbb kell megjelenni, hiszen ez esetben fél órával korábbra adnánk az időpontot. Kérjük, hogy az oltópontra csak az előre megadott időpontban szíveskedjenek megérkezni.

– Milyen dokumentumokat vigyek magammal?
– Személyazonosító iratait (személyi igazolvány, lakcím kártya) és TAJ-kártyáját. A kitöltött beleegyező nyilatkozatot. (A nyilatkozat egy oltásra szól, így a második oltásra új nyilatkozatot kell kitölteni és benyújtani.) A belegyező nyilatkozat letölthető az alábbi linkről:
https://toldykorhaz.hu/…/Hozz%C3%A1j%C3%A1rul%C3%B3…

– Közbejött valami, nem jó az időpont. Mit tegyek?
– Kérjük, minden esetben szóljon, hogy nem tud jönni a megadott időpontban. Egyeztessen új időpontot a következő telefonszámon: 06-53-310-011/322

– Mi a teendőm a védőoltás előtt?
– A védőoltás előtt – a szokásos napi ritmusának megfelelően – étkezzen és fogyasszon folyadékot, szokásos gyógyszereit vegye be! Lehetőleg olyan ruházatban érkezzen, amelyben könnyen szabaddá tudja tenni a felkarját.

– Mikor mehetek a második védőoltásra?
– Az első védőoltás során munkatársaink megadják a második védőoltás időpontját, mely szerepel az oltási kártyáján és az ambuláns lapon is. Az oltási kártyát a második vakcina beadásakor az oltandó személynek magával kell hoznia, mert a második védőoltást is ebbe jegyezzük be. A második vakcina beadása előtt ismét szükséges hozzájáruló nyilatkozat kitöltése.

– Meddig tart a védőoltás utáni betegmegfigyelés?
– A védőoltás beadása után 30 perces betegmegfigyelés szükséges! Kérjük, hogy az oltóhelyiséget csak az oltási igazolás átvétele után hagyják el.

Kérjük, tartsák be az előírt higiénés szabályokat, viseljenek orrot-szájat egyaránt elfedő maszkot, tartsák meg az egymás közötti 1,5 méteres távolságot. Belépéskor használják a kihelyezett kézfertőtlenítőt! – foglalta össze a legfontosabb információkat a kórház tájékoztatója.

Hasonló hírek

1 hozzászólás

  1. Megérne egy misét, hogy hány dolgozó hagyta el március 1-én a Toldy Kórházat!!! Egy betű sem jelent meg arról, a helyi “médiákban”, hogy hány orvos, szakdolgozó, háttérdolgozó közalkalmazott hagyta ott a kórházat, mert nem vállalták az új munkafeltételeket. Hogyan alakultak át a magánrendelések, és a kialakult helyzet hogyan befolyásolja a betegek, illetve az oltások ellátását.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...