19.7 C
Cegléd
2024. május 30. csütörtök
spot_img

A Ceglédre hozzák a fővárosi betegeket

A fővárosi és Pest megyei kórházak leterheltsége miatt a mentőknek kell megtalálni, hogy hol van szabad ágy. Keddtől az intézkedés visszavonásáig 15 intézmény, akár Cegléden vagy Vácon is köteles fogadni a fővárosi és a Pest-megyei belgyógyászati betegeket. – írta meg a Klubrádió híroldala.

Mint korábban beszámoltunk róla, Cegléden is erősödik a járvány, de a ceglédi kórházban egyelőre még csak az egyharmada foglalt a koronavírusos betegek számára elkülönített ágyszámnak.

Már olyan nagy a fővárosi és a Pest megyei kórházak belgyógyászatainak a leterheltsége, hogy az országos tiszti főorvos felfüggesztette a területi ellátási kötelezettséget.

Ez azt jelenti, hogy a mentősöknek oda kell vinniük a beteget, ahol éppen van hely, írta meg a Népszava egy hozzájuk került dokumentum alapján. A dokumentum szerint keddtől az intézkedés visszavonásáig 15 intézmény köteles fogadni a fővárosi és a Pest-megyei belgyógyászati betegeket, legyen az például Cegléden vagy Vácon.

A szabad kórházi ágyak megtalálása pedig a mentősök feladata lesz. A belgyógyászati osztályok túltelítettségének az oka, hogy az osztályok nagy részét COVID-osztályokká alakították át, így sokkal kevesebb hely jut az olyan betegeknek, akik más belgyógyászati panasszal érkeznek.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...