35.6 C
Cegléd
2024. július 13. szombat
spot_img

Országos döntőre készülnek

A Magyar Darts Liga 2020-as évadának országos döntőjére készülnek a CVSE Darts Szakosztályának jeles versenyzői. A ceglédi dartsosok a Közép-Kelet Magyarországi Régió versenyein vívták ki a döntőn való szereplés lehetőségét. Nagy Richárd és Varga J. Zsolt már izgatottan készül az országos döntőre, ahol az ország 128 kiváló sportolója méri össze tudását. A 2020-as évadról és a felkészülésükről kérdeztem a két tehetséges dartsost.

Varga J. Zsolt a 2020-as évben a régiós ranglistán a 10. helyen végzett, 27 fordulón vett részt, 187 pontot gyűjtött, 2 darab bronz érem került a nyakába.
Hogyan értékeled a 2020-as Liga versenysorozatban nyújtott teljesítményedet?
– A tavalyi évben próbáltam a lehető legtöbb Liga versenyre eljutni. Hullámzó teljesítménnyel, (azért kettő darab harmadik helyet sikerült elérnem) a 10. helyen végeztem a régióban. Ez olyan sport, ahol mindenki arra törekszik, hogy még jobban teljesítsen, jobb eredményt érjen el. A lehetőségekhez képest eredményes volt a tavalyi versenysorozat.
Hogyan készülsz az országos döntőre?
– A most kialakult helyzetben sajnos kevesebb idő jut az edzésre. Boda Zoli barátom és sporttársam segít a felkészülésben.
Milyen eredménnyel leszel elégedett?
– Ha sikerül 2-3 ellenfelemet legyőznöm az országos versenyen, már elfogadhatónak tartanám a jelenlegi felkészültségem.
Mit vársz a 2021es Liga évadtól?
– Bízom benne, hogy hamarosan újra edzhetünk a Kisméhecskében! Idén szeretnék újra lehetőséget kiharcolni az országos döntőre.

Nagy Richárd a 2020-as évben a régiós ranglistán a 12. helyen végzett, 15 fordulón vett részt, 171 pontot gyűjtött, 2 darab ezüst és 3 darab bronz érem került a nyakába.
Hogyan értékeled a 2020-as Liga versenysorozatban nyújtott teljesítményedet?
– Kicsit megkésve kezdtem el a versenysorozatot munka miatt, de annál nagyobb lelkesedéssel lendültem bele utána. Sokszor sikerült tőlem erősebb játékosok ellen nyernem vagy akár csak megszorongatni őket, ami adott mindig egy kis plusz önbizalmat és érzékeltette velem, hogy itt a helyem a legjobbak között. Teljesítményem hullámzónak értékelném, talán a fizikai munkának meg a rendszertelen edzésemnek köszönhetően.
Remélem, hamarosan tudok ezen változtatni és javítani.
Hogyan készülsz az országos döntőre?
– Próbálok minél több időt a tábla elött tölteni és a szektor biztos dobásra összpontosítani Székely Pál edzésterve alapján.
Milyen eredménnyel leszel elégedett?
– Köztudott, hogy ezen a versenyen megtalálható lesz majd a magyar darts közösség „krémje”.
A legjobb 64-be szeretnék elsősorban kerülni. Ha ez sikerül, akkor remélem ad annyi löketet, hogy a további akadályokat is leküzdjem.
Mit vársz a 2021es Liga évadtól?
– A nagy téli szünetben kevesebb időt gyakoroltam a megszokottnál, de gyorsan vissza tudom magam hozni a saját szintemre. Idén rendszert viszek be a gyakorlásaimba és megpróbálok a hiányosságaimra, gyengéimre fókuszálva felkészülni az idei versenysorozatra.
További három játékos szerzett indulási jogot az országos döntős, de ők úgy döntöttek, hogy más klub színeben folytatják pályafutásukat. További sportsikereket kívánunk a szakosztály nevében nekik is.
Hajrá Vasutas!
Lukácsi Ferenc

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...