29.9 C
Cegléd
2025. július 1. kedd
spot_img

Ceglédi ételek jóhírét viszi

Cegléd ikonikusnak számító ételéből a csíramáléból készít elegáns desszertet Tóth Pál séf a TV Paprika és a Spektrum Home műsorában.

– Több éve misszióm, hogy bemutassam a szülőhelyem gasztronómiai kincsét, az alföldi paraszti konyha édességét, a csíramálét.  Ez egyébként trend is, hogy a séfek a lokális alapanyagokkal dolgozva, újragondolják a régi hagyományos recepteket, hogy nem menjenek veszendőbe – mesélte Tóth Pál, korábban a köveskáli Kővirág étterem vezető séfje. – Már Jókúti András és Mautner Zsófi gasztrobloggereknek is bemutattam az újragondolt csíramálét, barnasörös keksz-szel, de vittem a Gourmet fesztiválra is, ott 24 karátos arannyal borítottam a ropogós elemet. Ha komolyabb megkeresést kapok, mindig viszem ezt a ceglédi finomságot, aminek receptje egyébként a tavaly év végén megjelent könyvemben is szerepel. – számolt be a séf, és hozzátette: a másik ceglédikum a laska is rendhagyó módon szerepel a repertoárjában, szarvasgombás tojáskrémmel tálalja az ősi tésztafélét.

Csíramálé, barnasörös keksszel, és malátával (fakéregben)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Partifecskék költőhelyét rombolta le

A Pest Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye szerint természetkárosítás bűntettének megállapítására...

Ismét sikeres volt a Szuperinfó Pingpong Tábor Cegléden

Június 23–27. között rendezték meg a már hagyománnyá vált...

Kerti tárolás új szinten – a rendezettség és a stílus egyben

Egy jól kialakított kert vagy terasz a pihenés és...

Szováti Árpád kilépett a Lokálpatrióta Klubtól

Szováti Árpád bejelentette, hogy kilép a Ceglédi Lokálpatrióta Klub...

Elmarad a tűzijáték

Idén elmarad a tűzijáték augusztus 20-án - erről a...