1.1 C
Cegléd
2024. december 14. szombat
spot_img
spot_img

Ceglédi ételek jóhírét viszi

Cegléd ikonikusnak számító ételéből a csíramáléból készít elegáns desszertet Tóth Pál séf a TV Paprika és a Spektrum Home műsorában.

– Több éve misszióm, hogy bemutassam a szülőhelyem gasztronómiai kincsét, az alföldi paraszti konyha édességét, a csíramálét.  Ez egyébként trend is, hogy a séfek a lokális alapanyagokkal dolgozva, újragondolják a régi hagyományos recepteket, hogy nem menjenek veszendőbe – mesélte Tóth Pál, korábban a köveskáli Kővirág étterem vezető séfje. – Már Jókúti András és Mautner Zsófi gasztrobloggereknek is bemutattam az újragondolt csíramálét, barnasörös keksz-szel, de vittem a Gourmet fesztiválra is, ott 24 karátos arannyal borítottam a ropogós elemet. Ha komolyabb megkeresést kapok, mindig viszem ezt a ceglédi finomságot, aminek receptje egyébként a tavaly év végén megjelent könyvemben is szerepel. – számolt be a séf, és hozzátette: a másik ceglédikum a laska is rendhagyó módon szerepel a repertoárjában, szarvasgombás tojáskrémmel tálalja az ősi tésztafélét.

Csíramálé, barnasörös keksszel, és malátával (fakéregben)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

A tabella élén telel a Kék Cápák U18 csapata.

Az U18 III. oszt. bajnokság őszi záró fordulójában a...

A gyilkos nem emlékszik semmire

Partvissal vertek agyon egy férfit Cegléden: a tettes azt...

Átadták az Év Tanára Díjakat Cegléden

Pénteken a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium dísztermében került sor...

Tűzvész Cegléden: két család vesztette el otthonát

Szombat délután tűz ütött ki Cegléden, a Folyó utcában,...

Rendőreink a segítségnyújtás élvonalában

Cegléd térségében két példaértékű eset is történt a napokban,...