19.7 C
Cegléd
2024. május 30. csütörtök
spot_img

Covid-körkép

A Covid-járvány harmadik hullámában egyre magasabb fertőzöttszámról számol be az országos sajtó. A hírek szerint Budapesten és Pest megyében növekszik leginkább a megbetegedések száma.

Cegléden, a kórházban is tapasztalható a jelentős betegszámnövekedés, amely most már főként a fiatalabb 40-es korosztályt is érinti és a tünetek is súlyosabbak a korábbiaknál. Lapjaink a Ceglédi Panoráma és a Dél-Pest Megyei Panoráma terjesztési területein lévő önkormányzatokat megkerestük küldjék meg a jelenlegi járványügyi adatokat.

A Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályától március 16-án érkezett járványügyi zárlat, elkülönítés elrendelő, illetve feloldó határozatok alapján hétfő estig Cegléden: 72 fő van járványügyi zárlat alatt (igazolt beteggel találkozott), 95 fő van járványügyi elkülönítés alatt (igazolt beteg, otthonában).

Abonyban ugyanezen a napon, 44 fő koronavírusos beteg és 44 fő járványügyi zárlat alá helyezett kontaktszemély volt.

Nagykőrösön március 16-án a koronavírusos betegek száma: 57 fő, a járványügyi zárlat alatt lévő személyek száma: 51 fő.

Csemő továbbra is azon szerencsés települések közé tartozik, ahol a települési létszám arányához képest a járvány kezdete óta alacsony a fertőzöttek száma. – erről dr. Lakos Roland polgármester tájékoztatta lapunkat. „A márciusban elrendelt újabb szigorítások kapcsán is tapasztaljuk a lakosság fegyelmezettségét. Hálás vagyok azért, hogy a veszélyhelyzetet milyen éretten és fegyelmezetten kezelik a csemőiek.”

Csemőben a 2021. március 16-i adatok szerint: 7 fő van járványügyi elkülönítés alatt, aki igazolt beteg és otthonában tartózkodik, 4 fő van járványügyi zárlat alatt, akik szoros kapcsolatban álltak olyan személlyel, akinél covid megbetegedést igazoltak, 2 fő van járványügyi megfigyelés alatt, aki külföldről érkezett haza.”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...