9.4 C
Cegléd
2024. április 17. szerda
spot_img

Csáky András önkéntesként

Cegléden a háziorvosoknál és a kórházi oltópontokon is nagy erőkkel zajlik a Covid-elleni oltási kampány. A kórházban és a Rákóczi úti rendelőintézetben várják a háziorvosok által beküldött oltakozókat. Április 13-án késő délután a rendelőintézetben lapunk munkatársa is megkapta a védőoltást, amelyet meghatározott protokoll szerint adnak be. A hozzájáruló nyilatkozat átadása után vérnyomásmérés, majd orvosi kikérdezés következik.

Meglepetésre a maszk mögött Cegléd polgármestere dr. Csáky András tette fel az ügymenet szerinti kérdéseket, de a mi kérdéseinkre is válaszolt. Kiderült: önkéntesként vállalta, hogy szabadidejében az oltást felügyelő orvosi teendőket elvégzi Cegléd 4-es számú oltópontján.

– Felajánlottam szolgálataimat, több évtizedes egészségügyi tapasztalatomat szükség esetére a kórháznak. Ha tudok segíteni szabadidőmben – vagy mint most szabadságot kivéve -, akkor jó szívvel, mert látom a szükséget. Az a cél, hogy minél gyorsabban, minél többen beoltassák magukat, hogy megszabaduljunk ettől a járványtól. A konkrét feladatomra térve: a protokoll szerint egy orvosnak kell engedélyezni minden esetben a megjelent személy oltását, kikérdezés után. A mai napon is volt három személy, akinek nem javasoltam az oltást. Volt, akinek pozitív lett a tesztje a napokban, mást pedig arra kértem, hogy egyeztessen a számára megfelelő vakcináról a háziorvosával. Arra kérek mindenkit, hogy adassák be a vakcinát, mert ez az ára annak, hogy végre újra szabadon élhessünk.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...