12.1 C
Cegléd
2023. október 3. kedd
spot_img

Már dolgoznak a nagygépek a ceglédi vonal felújításán

A Magyar Nemzet oldalán jelent meg cikk arról, április elején kezdődött a ceglédi 100a vonal Vecsés–Üllő–Monor szakaszának felújítása. A héten már a nagygépek is megkezdték az ágyazatrostálási munkálatokat. A húszmilliárd forintos kormányzati támogatással megvalósuló kivitelezés befejezését követően ezen a szakaszon is megszüntethetők a sebességkorlátozások, ezáltal megbízhatóbbá és stabilabbá válik a közlekedés, csökken a meghibásodások száma – adta hírül a Mávinform.

A munkálatok első ütemében, várhatóan június 18-ig, Vecsés és Üllő között dolgoznak felváltva először az egyik, majd a másik vágányon, hogy a vonatközlekedés mindig biztosítva legyen. A korszerűsítés ideje alatt az érintett állomások között egy vágánnyal kevesebb áll a vonatok rendelkezésére, emiatt a vasúti közlekedésben kényelmetlenségekre kell számítani, módosulnak a menetrendek.

Minden érintett járatra rá lehet keresni a megújult Elvirában, továbbá az Android- és iOS-platformon is működő MÁV-mobilalkalmazás menetrendi keresőjében is. A beruházásról és a megváltozott menetrendről a www.mav.hu/100a oldalon tájékozódhatnak az utasok.

Az áprilistól tervezetten késő őszig megvalósuló kivitelezés során Vecsés és Monor között mintegy 33 kilométernyi vasúti pályát újítanak fel, elvégzik a szükséges váltócseréket, megerősítik a felsővezetéki hálózatot. Öt közúti átkelőhely is megújul a nyílt vonalon; az ezekhez csatlakozó utak aszfaltozását is elvégzik, ezáltal biztonságosabbá, zökkenőmentesebbé válik az áthaladás.

További részletek itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Egymilliót csaltak ki egy 80 éves nőtől

Egymilliót csaltak ki „óvadékra” a 80 éves nőtől azzal,...

Nemzetközi konferencia – ceglédi előadóval

Az alföld: Petőfi 200 konferenciát szerveztek a Vajdaságban szeptember...

Fűrészláncok, melyek kimagasló tulajdonságokkal rendelkeznek

    Ahhoz, hogy a különböző kerti munkákat gyorsan, hatékonyan és...

Halálfejes lepke Cegléden

Különleges rovar pihent meg Cegléden az Alszegi úton, az...

Hamarosan elkészül a futókör

Folyamatos fejlesztések zajlanak az Újváros szívében, a Vörösmarty téren,...