26.6 C
Cegléd
2024. május 30. csütörtök
spot_img

A Covid legyőzte az I. Ceglédfürdő Futófesztivált

A Ceglédi Futó Club 2021. május 29-re szervezte Cegléd város első, igazi futóversenyét, azt, melyre 564-en jelentkeztek. Az ismert járványügyi szabályozás miatt ezt nem tudják megtartani – erről számolt be Licsák Zoltán, Herczeg Tamás, dr. Bálint Zoltán közleménye.

“Az utolsó pillanatig kitartottunk.  Szerveztünk, beszéltünk, telefonáltunk, tárgyaltunk, engedélyeztettünk, találkoztunk. Rajtpisztollyal kezünkben vártuk a NYITÁSt! Mindenről szóltak a híradások, a közlönyök, de arról nem, hogy tömegrendezvényt lehet-e tartani. Nincs koncepció sem, hogy milyen feltételekkel, mikortól és hány fővel lehet bármilyen kültéri sportrendezvényt  szervezni. Jelen állapot, törvények szerint még mindig csak maximum 10 fő gyülekezhet. Nem tudjuk, ha engedélyezik is a tömegrendezvényeket, védettségi igazolványhoz kötik-e. Ha igen, milyen módon kell ezt ellenőriznünk, ha minket szervezőket ellenőriznek, mit kell felmutatnunk. Előzetes felmérésünk szerint 400 regisztráltra vetítve 140 főnek nincs és nem is lesz védettsége a tervezett verseny idejére. Őket megfosszuk az indulás jogától?  Mi is érezzük, ez nem korrekt.

Herczeg Tamás, Licsák Zoltán és dr. Bálint Zoltán szervezők az eredetileg kitűzött 2020-as időpontban  “töretlen lelkesedésüket kimutatva futottak egy tiszteletkört a verseny helyszínén”

Ugyanakkor mi készültünk… Az I. Ceglédfürdő futófesztivál egyedi befutó érméi elkészültek, az egyedi pólókat nyomtatják.

Az utolsó megbeszélésünkön május 10-én döntenünk kellett. Ebben a pillanatban a zökkenőmentes megvalósítás érdekében mindenki készen állt, de később senkit sem hitegethetünk, egy városi apparátusnak, cégeknek, közreműködőknek, szerződött  partnereinknek, segítőinknek nem mondhatjuk, hogy még sem, hogy a törvényi feltételek nem adottak.

A különböző versenyeket sok szervező visszamondta már hónapokkal ezelőtt, mi kitartottunk az utolsó 19 napig…

Jövőre ismét nekifutunk, megcsináljuk, előbb-utóbb győzni fogunk! Mindenki nevezése jövőre érvényes! A regisztrációs lehetőséget ismét megnyitjuk! Ne maradjatok le róla!  Találkozunk 2022. május 28-án!

Licsák Zoltán, Herczeg Tamás, dr. Bálint Zoltán – Ceglédi Futó Club”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...