20.9 C
Cegléd
2024. június 26. szerda
spot_img

Jansik Dávid csapata újra magyar bajnok

A férfi vízilabdadöntőben nyert a Szolnoki Dózsa, így megszerezte a bajnoki címet. A csapat sikeréhez és a döntőben szerzett győzelemhez ceglédi nevelésű játékos, többszörös magyar bajnok Jansik Dávid is hozzájárult – többek között – egy a döntőben szerzett góllal. A Szolnok ezzel 2017 óta először, története során tizedik alkalommal lett bajnok.

Testvére, Jansik Szilárd, az Európa-bajnok csapat tagjaként beválogatásra került az olimpiára nevezhető 12+1 fő közé. Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kedden 19 fős keretet hirdetett a nyári, tokiói olimpiára, ebben szerepel az FTC mezőnyjátékosa.

A világ legsikeresebb válogatottjának mostani listáján 8 ferencvárosi, 5 OSC-s és 4 szolnoki pólós szerepel, közöttük van a BVSC-Zugló játékosa, Pásztor Mátyás is, aki szintén Cegléden kezdett vízilabdázni és 2015-ben, majd a mostani szezonban is a magyar bajnokság gólkirálya lett.

A vasárnapi BVSC-FTC bajnoki bronzmeccs előtt Tóth Sándor, a BVSC-Zugló alelnöke köszönte meg a vasutasok csapatában hosszú-hosszú időn át végzett munkát, emlékezetes játékot Czigány Károlynak, aki ezzel a mérkőzéssel befejezte játékos pályafutását. Czigány Károly 390 mérkőzést játszott az első osztályban Ifi VB ezüst; Junior VB ezüst, Magyar Kupa Győzelem, Magyar Bajnoki ezüst, Magyar Köztársaság Sport Nívódíjjal kitüntetett, Svájc Bajnoki arany címeket szerezve.

A magyar bajnokság első osztályában kulcs szerepük van a ceglédi nevelésű játékosoknak:
I. Szolnok (Jansik Dávid)
II. OSC
III. FTC (Jansik Szilárd)
IV. BVSC (Czigány Károly, Pásztor Mátyás)
V. Vasas (Bóbis Botond, másodedző Bóbis Máté volt)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Infineon szakértők a ceglédi Közgázban

2023. augusztus 22-én az Infineon Technologies Kft. együttműködési megállapodást...

Új SPAR-üzlet a körforgalomnál

Egy újabb SPAR-üzlet nyitotta meg kapuit Cegléden a közelmúltban....

Egészségügyi kitüntetés

A Magyar Ápolási Egyesület Pest Vármegye Területi Szervezete a...

Testépítés felsőfokon

Európa bajnok és Abszolút Európa bajnok lett május végén...

Nyáresti melódiák

Ezen a címen ad otthont egy különleges hangversenynek a...