10.7 C
Cegléd
2024. február 22. csütörtök
spot_img

Nemzedékek az Alföld Kapujáért Alapítvány

Május 27-én az Eötvös téren a Városalapítók szobránál tartott sajtótájékoztató keretében jelentették be a Nemzedékek az Alföld Kapujáért Alapítvány megalakulását. Az alapító Kalló Sándor, a Kuratórium elnöke Jung Gábor. A sajtótájékoztatón részt vett Jákó Patrik kuratóriumi tag is.
A tájékoztató fő célja és üzenete az volt, hogy partnereket keressenek a generációk között párbeszédhez, melyhez online felületet is létrehoztak „Innovatív Digitális Kollégium” névvel.

Jung Gábor a helyszínen elmondta: Az alapítvány elsődleges célja az oktatással, sporttal, kultúrával és környezetvédelemmel kapcsolatos programok támogatása, szervezése, valamint a környező települések fejlődését segítő projektek megvalósítása. Szeretnék a pandémiát követően az ifjúság közösségi életének újjáéledéséhez hozzájárulni, és programjaik és online tevékenység útján hidat teremteni a különböző generációk között.


Jákó Patrik matematika-történelem szakos tanárnak tanul az ELTE-n. A kuratóriumi tag szerint nagyon fontosak a személyes közösségi élmények, a digitális térben való létezés mellett.
„Az embert a Teremtő Isten közösségben képzeli el kiteljesedni, erősödni. Ezért célunk, hogy a járványhelyzetből való teljes kilábalás után, újra tereket adjunk ezeknek a közösségi együttléteknek, hogy tartalmasan és hasznosan éljék meg azokat.” – hangzott el a sajtótájékoztatón.

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai”...

Ki lesz 2023 legnépszerűbb ceglédi sportolója?

Idén is a cegledisport.hu facebook oldalán lehet szavazni, hogy...

Milyen egy jó biztonsági őr?

    Egy intézmény, szervezet vagy telephely biztonságának fenntartásában nem elegendő...