16 C
Cegléd
2023. október 2. hétfő
spot_img

Nemzedékek az Alföld Kapujáért Alapítvány

Május 27-én az Eötvös téren a Városalapítók szobránál tartott sajtótájékoztató keretében jelentették be a Nemzedékek az Alföld Kapujáért Alapítvány megalakulását. Az alapító Kalló Sándor, a Kuratórium elnöke Jung Gábor. A sajtótájékoztatón részt vett Jákó Patrik kuratóriumi tag is.
A tájékoztató fő célja és üzenete az volt, hogy partnereket keressenek a generációk között párbeszédhez, melyhez online felületet is létrehoztak „Innovatív Digitális Kollégium” névvel.

Jung Gábor a helyszínen elmondta: Az alapítvány elsődleges célja az oktatással, sporttal, kultúrával és környezetvédelemmel kapcsolatos programok támogatása, szervezése, valamint a környező települések fejlődését segítő projektek megvalósítása. Szeretnék a pandémiát követően az ifjúság közösségi életének újjáéledéséhez hozzájárulni, és programjaik és online tevékenység útján hidat teremteni a különböző generációk között.


Jákó Patrik matematika-történelem szakos tanárnak tanul az ELTE-n. A kuratóriumi tag szerint nagyon fontosak a személyes közösségi élmények, a digitális térben való létezés mellett.
„Az embert a Teremtő Isten közösségben képzeli el kiteljesedni, erősödni. Ezért célunk, hogy a járványhelyzetből való teljes kilábalás után, újra tereket adjunk ezeknek a közösségi együttléteknek, hogy tartalmasan és hasznosan éljék meg azokat.” – hangzott el a sajtótájékoztatón.

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Egymilliót csaltak ki egy 80 éves nőtől

Egymilliót csaltak ki „óvadékra” a 80 éves nőtől azzal,...

Nemzetközi konferencia – ceglédi előadóval

Az alföld: Petőfi 200 konferenciát szerveztek a Vajdaságban szeptember...

Fűrészláncok, melyek kimagasló tulajdonságokkal rendelkeznek

    Ahhoz, hogy a különböző kerti munkákat gyorsan, hatékonyan és...

Halálfejes lepke Cegléden

Különleges rovar pihent meg Cegléden az Alszegi úton, az...

Hamarosan elkészül a futókör

Folyamatos fejlesztések zajlanak az Újváros szívében, a Vörösmarty téren,...