22.5 C
Cegléd
2024. május 6. hétfő
spot_img

Elszámoltatva

A nagykőrösi rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a vietnami férfit, aki egy helyi vadásztársaság területén lőtt ki egy fokozottan védett madarat.

A Pest megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2021. május 30-án érkezett jelzés, miszerint egy nagykőrösi sportvadász távcsöves megfigyelése közben észlelte, hogy ismertlenek megálltak, majd egyikőjük autója tetejéről célzott lövést adott le egy villanyvezetéken ülő madárra. Miután az állat leesett, a férfi betette az autó csomagtartójába és elindult a város felé. A bejelentő vadásztársával együtt követte a járművet egyúttal hívták a rendőrséget.

A gépjármű átvizsgálásakor a csomagtartóból előkerült egy európai szalakóta madártetem, mely Magyarországon fokozottan védett egyed, természetvédelmi értéke félmillió forint. A rendőrök lefoglaltak egy légpuskát, ahhoz tartozó lövedékeket, egy csúzlit és 39 darab acélgolyót. A nyomozók P. N. Hien 30 éves vietnami állampolgárt gyanúsítottként, két társát tanúként hallgatták ki. A férfi a bűncselekmény elkövetését elismerte, a gyanúsítás ellen panaszt nem tett.

Vele szemben a további eljárást -szabadlábon hagyása mellett- a Nagykőrösi Rendőrkapitányság természetkárosítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le.

Police.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Csodálatos Erdély

A "Határtalanul!" program célja, hogy lehetőséget biztosítson a magyarországi...

Baleset a 4-es úton

Két gyermek életveszélyesen megsérült egy közlekedési balesetben Ceglédnél vasárnap...

A vártnál is sikeresebb volt a 660 perc sport

Cegléd 660 éve város. Az évforduló alkalmából megrendezett ünnepség...

Szökött lovak és a ceglédi rendőrök

Ceglédi rendőröket riasztottak két szökött paci miatt - egy...

Jogosítvány 700 ezer forintért?

Befolyással üzérkedés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emeltek...