9.4 C
Cegléd
2024. április 17. szerda
spot_img

A horizonton túl

A csaladinfo.hu-n jelent meg cikk a ceglédi Fiatal Alkotók Műhelyéről és vezetőjéről Sárközy Erzsébet festőművészről. Az interjúban beszámol az alkotó a járványidőszak elmúlt egy évéről és arról, hogyan hatott mindez a művészetére.

„Nyakig benne voltunk már a bezártságban, amikor meghívást kaptam a Horizont című országos kiállításra. Akkor megalkottam a „Covid előtt és Covid után” című két darabból álló, de összetartozó agyagtáblámat. Persze ez az alkotás, ahogy a többi, mindenkinek mást mondhat, mert annyi olvasata lehet ahány ember, vagy még annál is több. Ennek ellenére, akik látták, azoknak azt a mesét hozta, amit én gondoltam mögé: A régi időkben is voltak háborúk, harcok, törtetések, hullottak fejek. Az elmúlt időszak után azonban egy darabjaira szétesett világ maradt. Nem túl optimista alkotás. Kérdést tesz fel, hogy a normális életnek egyáltalán lehet-e esélye? Az alsó sarokban egy kicsi mutáns élőlény jelzi, hogy talán lehet. A nagy fogadalmam után, hogy nem alkotok többet, ez a behívó kellett, hogy mégiscsak megmozduljon bennem valami.” – mondta el Sárközy Erzsébet, aki azóta a festőecsetet is kézbe vette és hamarosan kiállítást tervez Barcelonában Náray Tamás meghívására.

A cikk itt olvasható…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...