35.6 C
Cegléd
2024. július 13. szombat
spot_img

Balesetveszélyes lehet a kerékpárút bekötő

Egy munkáltató kereste meg lapunkat, a várhatóan nagy kerékpáros forgalmat bonyolító Külső-Jászberényi úti felüljáró kerékpárútjának bekötőjével kapcsolatban. A cégvezető úgy tudja, hogy korábban más nyomvonal volt a tervekben, de a most megvalósuló kereszteződés azzal, hogy közvetlenül a Jászberényi út mellé került, rendkívül balesetveszélyessé teszi a csomópontot, ahol a főútról beforduló teherforgalom, személygépkocsik elé kihajtva érkeznek meg a kerékpárosok.
„Tudomásom szerint eredetileg néhány száz méterrel beljebb volt a várhatóan több száz kerékpáros közlekedését biztosító út bekötése. Ha ez igaz, nem értem, miért került ki közvetlenül a kereszteződéshez, ahol csak idő kérdése, mikor történnek majd balesetek.” – osztotta meg velünk félelmét az Ipartelep egyik cégének vezetője.
Lapunk megkereste a városvezetést a kérdéssel. Válaszukból kiderült: „ A Jászberényi úti felüljáró kerékpárútjának bekötő része az eredeti tervek szerint is ezen a nyomvonalon haladt. A kerékpáros forgalmat kifelé menet jobb oldaltól az Infineon irányába, a Méhész utca síkjában gyalogos átkelőhely fogja átvezetni.”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...