35.6 C
Cegléd
2024. július 13. szombat
spot_img

Az árnyoldal másik oldala

Régi szokásomhoz híven a Ceglédi Panoráma minden betűjét elolvasom. Így találtam a június 11-én megjelent számban egy nevét nem közlő szerző írására Hangágyúk Cegléd határában címmel. Rendkívül szívfájdítónak találtam, hogy egy pedagógus szervezett demonstrációt Pünkösdhétfőre „egy vagy több földművelő paraszt” ellen. Bűnük az, hogy hangágyúval védik a termésüket a galambok okozta károktól.

Ezek a parasztok nem hivatkoznak sem „hazug indokokra”, „tévhitben” sem tartanak senkit és még „alattomosan sem bújnak a névtelenség mögé.” Ezek a parasztok áldozatos, nehéz, fizikai és szellemi munkájukkal teszik az ország asztalára évszázadok óta az egészséges élelmiszerek alapanyagait, megbízható minőségű termékeiket még azok számára is, akik feljelentést tesznek és demonstrációt szerveznek ellenük.

Kedves szervező és a 15 résztvevő! Voltak-e már aláírásgyűjtés helyett például betakarítás idején a határban, legalább csak messziről megnézni az ember-gépeket próbáló hónapokig tartó munkát? Eszükbe jutott feljelentés helyett, hogy a kánikula idején legalább 1-2 alkalommal hűsítő üdítővel lepjék meg a parasztokat?! Milyen érzéssel, esetleg lelkifurdalással vásárolnak, válogatnak a parasztok termelte húsból, zöldségféléből, gyümölcsből, többféle kenyérből a piacon?

Nekem ezek a gondolatok jutottak eszembe a hangágyúzásról, az aláírást gyűjtő és demonstrációt szervezőről és az újra feljelentést tervezőkről. Igen erősen remélem, hogy a fent említett személyek is majd rájönnek, hogy a parasztembert nem feljelenteni, hanem tisztelni és becsülni kell.

Boros Dánielné (Fotó: KÖD)

Hasonló hírek

3 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Ezz hívják demokráciának.Az érem másik oldala,a disznószar szaga.Ha többséget zavarja,akkor is meg kell oldani,ha a többség nem tudja mit csinál.Ez legyen az ő bajuk,de a képviselőnek a többség érdekeit kell nézni.Ha a többség akarva bagy akaratlanul,de mindenáron ki akar baszni magával,ám legyen.Erre való a választás.Cegléd egy öngyilkos mezőváros,ahol a pártoskodás felülmúlja a józan ítélőképességet.Ez pont olyan,mint ha a héviziek panaszkodnának a záptojásszagra.Nem panaszkodnak,mert felfogják,hogy abból élnek.Itt nem nem ez a helyzet.Itt minden mindegy,csak olyan hangja legyen,ami nem pozitív.

  • Én is a durrogós részen lakom, május körül szokta kezdeni, nappal ha nem vagyok elfoglalva észreveszem, de azt nem tudom megmondani éjszaka durrog-e mert akkor alszok…..
   Olvastam már olyat is, hogy a gyerekek felriadnak rá és sírnak….
   Nem is őket zavarja gondoljatok a gyerekeikre, unokáikra, milyen emberek vagytok, a gyerekek, értitek a gyerekek…..(3M-BV-CSOK-SZJA)
   Az újvárosi szarszag biztos igaz, szoktam arra járni, egyszer éreztem is.

 2. Azért nem kell általánosságban kifényezni a mai parasztokat. Nem ők ülnek a gépen. Ne keverjük a piacon 5 kiló meggyet áruló öregasszonyt a több ezer hektáros gazdákkal.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...