9.4 C
Cegléd
2024. április 17. szerda
spot_img

Fél zsák szelektív szemét

Fél zsák szemetet szedett össze az Öregszőlőben néhányszáz méter séta alatt egy ottani lakó. A jelenségről a Szomszédok egymásért – Ceglédi Öregszőlő lakó-üdülőövezet facebook csoportban írt figyelemfelhívást.

„Fél zsák szelektív. Nem köszönetért/dicséretért/vállveregetésért, leginkább figyelemfelhívásként! Ez a zsák üres volt, mikor elindultam vele. 3-400 méter séta alatt “termett” bele ennyi szemét, csak az út széléről. Ekkora, vagy néha kicsit nagyobb mennyiséget kb. hetente szedek össze ekkora séták alatt. Tehát mint írtam, figyelemfelhívásként/kérésként posztolom, hogy aki teheti, kérem hajoljon le egy darab csokipapírért, műanyagflakonért, üdítősdobozért, vagy bármi más hulladékért! Mikor látunk 1-1 darabot, biztos sokan mondják, hogy “elfér az”, meg “majd elviszi a szél”, meg “nehogy én hajoljak le más szemetéért”, stb. Pedig az az 1-1 darab nagy mennyiségben már rengeteg szemét. Mennyivel szebb lehetne a környezetünk, ha mindenki lehajolna azért az egy darab valamiért! Nem mellékesen pedig nem kerülne a talajba és a vizekbe, ezzel is tovább szennyezve a környezetet! Mondjuk az még szebb és jobb lenne, ha nem lenne miért lehajolni, mert senki nem szórná el a szutykát, de sajnos…”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...