20.9 C
Cegléd
2024. április 15. hétfő
spot_img

Gyufa-makett kiállítás a Selyem utcában

Hétvégén a Pesti út és Selyem utca sarkán egy gyufa-makett kiállítás feliratú nyílra lettem figyelmes.  Azzal a feltételezéssel néztem be, hogy valami vándorkiállításhoz érkezem, de kiderült, hogy egy ceglédi fiatalember műveit lehet megtekinteni. Kovács Péter fogadott a Selyem u. 2. sz. alatt, beinvitált, és elmondta, hogy a kiállítás ingyenes.  A helyiséget ő maga bérli, szenvedélyesen szeret makettezni – gondolta kiállítja az alkotásait.  Miközben megcsodáltam a kiállított munkákat beszélgetésbe elegyedtünk, s kérdéseimre örömmel válaszolt.

– Hogyan jött a makettezés gondolata?
– Mindig is szerettem makettezni, de számomra fontos volt, hogy ne gyakran előforduló maketteket készítsek. Egyszer az interneten rábukkantam egy angol úriemberre, aki makettet készített, gyufából létrehozta a Titanic-ot. Lenyűgözött és akkor elhatároztam, hogy én is megpróbálom a makettezést gyufából. Ennek körülbelül öt éve. Az első munkám egy repülőgép most is látható a kiállításon.
– A kiállításon járművek vannak, az Eiffel torony kivételével. Úgy láttam, hogy az egyik még nincs befejezve, abból még sok van hátra?
– Alapjaiban készen van, ezért is hoztam el magammal a kiállításra. Ez a csillagromboló, ami még készül és számtalan apró kiegészítő dolog kerül még a járműre.
– A kiállítás teljesen ingyenesen tekinthető meg, kiknek szánja ezt leginkább?
– Mindenkinek! Nagy szeretettel szeretném megmutatni a ceglédieknek és nem csak a ceglédieknek a gyufából készült makettjeimet. A kiállítás két hónapon keresztül látható minden nap reggel 9-12-ig délután pedig 14-17 óráig. Várom a gyerekeket, a családokat, hiszen a kiállítás nem nagy, de mivel hétvégén is megtalálható egy közös programként szolgálhat az egész család számára.

Böndő-Szegedi Szilvia

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...

Válogatottságért küzdöttek

Hétvégén rendezték az U17-es korosztály második válogató versenyét. Szombaton...