13.2 C
Cegléd
2024. február 22. csütörtök
spot_img

Nagykőrösi fiatal a kosárlabda EB-n!

A múlt hét végén a nagykőrösi Kőházi Bence (Képünkön balról a harmadik helyen) az U17-es válogatottal kijutott a 3v3 kosárlabda EB-re! A 17 éves fiú 10 évesen kezdett kosárlabdázni a nagykőrösi Pityke kosársuliban. Jövő hónapban pedig negyedmagával Lisszabonban méretik meg magukat az Európa Bajnokságon.

A Nations League küzdelmei után az U17-es korosztállyal folytatódott a szolnoki 3×3-as kosárhét, négyszer is pályára léptek nemzeti csapataink a szeptemberi Európa-bajnokság selejtezőjén. A fiúk mezőnyében a 12 helyből hat volt még kiadó, hiszen a házigazda Portugália mellett a 2019-es győztes Litvánia, valamint Oroszország, Észtország, Ukrajna és Bulgária már biztosan ott lesz a lisszaboni kontinensviadalon. A Kőházi Bence – Szabó Dániel – Ságodi Róbert – Horváth Ádám összeállítású fiúk háromszor is pályára léptek az első játéknapon – Horvátországot 21-12-re intézték el, a második mérkőzésükön nagy csatában 14-12-re alulmaradtak a németekkel szemben, viszont a harmadik derbin a jó erőkből álló, 3×3-ban és „hagyományos” kosárlabdában is világelitnek számító Franciaországot jó kinti dobásaiknak köszönhetően 17-13-re legyőzték. Ezzel a sikerrel ki is jutottak a kontinensviadalra, remek, agilis kosárlabdát láthatott tőlük a szolnoki közönség. Időnként fellépő magasságbéli hátrányukat pontos távoli dobásokkal kompenzálták, emellett ha kellett, büntetőket is ki tudtak harcolni betöréseket követően. Láthatóan „vagány” csapatot rakott össze a Lekli József – Halmai Norbert edzőpáros, megérdemelten utazhatnak jövő hónapban Lisszabonba.” – számolt be a hétvégi selejtezőről a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége közleménye.

A nagykőrösi fiatal eddigi sikeres pályájáról édesapja Kőházi Zoltán számolt be lapunknak. Mint elmondta: a már óvodás korában nagyon mozgékony, tornát és judot is kipróbált Bence 10 éves korában kezdett kosárlabdázni, hogy – egyke lévén – társaságban legyen. A helyi edzők aztán meglátták benne a tehetséget és segítették a kibontakozását. Kecskeméten a kosárlabda akadémián folytatta 14 éves korától. Csapatával diákolimpiákon, korosztályos versenyeken szép eredményeket értek el. Tavaly még 5×5-ben volt válogatott és a torna legértékesebb játékosának is megválasztották. Idén válogatták be a 3×3-as vagyis streetball csapatba, amellyel most kijutottak az EB-re. Bence civilben a nagykőrösi Arany János Gimnázium 11-es tanulója és álma az, hogy NB1-es játékos lehessen és külföldi csapatoknál is kipróbálhassa magát a kosárlabdában.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai”...

Ki lesz 2023 legnépszerűbb ceglédi sportolója?

Idén is a cegledisport.hu facebook oldalán lehet szavazni, hogy...

Milyen egy jó biztonsági őr?

    Egy intézmény, szervezet vagy telephely biztonságának fenntartásában nem elegendő...