31.9 C
Cegléd
2024. július 18. csütörtök
spot_img

Történelmi siker Cziczás László vezetésével

A korábbi ceglédi edző, az újszilvási Cziczás László vezetésével ért el történelmi sikert az U19-es leányválogatott, amely a legjobb európai csapatként, harmadik helyen zárt Debrecenben a kosárlabdasport első magyarországi világbajnokságán. A válogatott győzelméhez a VBW CEKK játékosa Rakita Lili is hozzájárult.

Történelmi bronzmérkőzésre került sor augusztus 15-én a debreceni Hódos Imre Rendezvénycsarnokban, hiszen két olyan ország – Mali és Magyarország – csapott össze a világbajnoki dobogós helyezésért, amely még sosem szerzett érmet a torna történetében – a házigazda Magyarország végül meg is szerezte a szépen csillogó érmet. – számolt be a hunbasket.hu.
A szövetségi kapitányt, Cziczás Lászlót kérdezte a Nemzeti Sport a szenzációs bronzérem után.


„Amikor az olaszokat megverve bejutottunk a legjobb nyolc közé, óriási teher került le a vállunkról, hiszen előzetesen a negyeddöntőt tűztük ki célul. Már önmagában ezt is szép teljesítménynek lehetett volna elkönyvelni, ha ott megállunk. Ezt követően viszont a csapat abszolút nyomás nélkül, felszabadultan játszhatott, és ez további két győzelmet hozott. A bronzérem megszerzése hatalmas sportteljesítmény a lányoktól, emellett pedig óriási siker a hazai kosárlabda számára” – fogalmazott Cziczás.


„Ha valaki július ötödikén, amikor elkezdtük a felkészülést, azt mondja nekem, hogy öt tizennyolc és két tizenhét évessel felállva, mi játsszuk a világbajnokság utolsó előtti meccsét, amelyet végül majd bronzérmesként zárunk, biztosan megmosolyogtam volna – idézte fel egykori érzéseit a kapitány. – Ez a nagyon ritkán látott csapategység, az egymásért való küzdeni tudás, a kölcsönös tisztelet volt a siker kulcsa. Mindenfajta irigységtől mentes társaság jött össze. Ennek és a minőségi szakmai munkának köszönhetően végül a harmadik helyen zártunk, és ezzel egy ilyen kis kosárlabdanemzetként mint a miénk, minden kétséget kizáróan világraszóló tettet hajtottunk végre.”

Eredmény – FIBA női U19-es világbajnokság:
Magyarország – Mali 88-67 (18-14, 24-17, 20-18, 26-18)

Hatalmas volt az öröm a csehek elleni győzelem után – FORRÁS: FIBA.COM

 

 

 

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...