10.8 C
Cegléd
2024. március 3. vasárnap
spot_img

Történelmi siker Cziczás László vezetésével

A korábbi ceglédi edző, az újszilvási Cziczás László vezetésével ért el történelmi sikert az U19-es leányválogatott, amely a legjobb európai csapatként, harmadik helyen zárt Debrecenben a kosárlabdasport első magyarországi világbajnokságán. A válogatott győzelméhez a VBW CEKK játékosa Rakita Lili is hozzájárult.

Történelmi bronzmérkőzésre került sor augusztus 15-én a debreceni Hódos Imre Rendezvénycsarnokban, hiszen két olyan ország – Mali és Magyarország – csapott össze a világbajnoki dobogós helyezésért, amely még sosem szerzett érmet a torna történetében – a házigazda Magyarország végül meg is szerezte a szépen csillogó érmet. – számolt be a hunbasket.hu.
A szövetségi kapitányt, Cziczás Lászlót kérdezte a Nemzeti Sport a szenzációs bronzérem után.


„Amikor az olaszokat megverve bejutottunk a legjobb nyolc közé, óriási teher került le a vállunkról, hiszen előzetesen a negyeddöntőt tűztük ki célul. Már önmagában ezt is szép teljesítménynek lehetett volna elkönyvelni, ha ott megállunk. Ezt követően viszont a csapat abszolút nyomás nélkül, felszabadultan játszhatott, és ez további két győzelmet hozott. A bronzérem megszerzése hatalmas sportteljesítmény a lányoktól, emellett pedig óriási siker a hazai kosárlabda számára” – fogalmazott Cziczás.


„Ha valaki július ötödikén, amikor elkezdtük a felkészülést, azt mondja nekem, hogy öt tizennyolc és két tizenhét évessel felállva, mi játsszuk a világbajnokság utolsó előtti meccsét, amelyet végül majd bronzérmesként zárunk, biztosan megmosolyogtam volna – idézte fel egykori érzéseit a kapitány. – Ez a nagyon ritkán látott csapategység, az egymásért való küzdeni tudás, a kölcsönös tisztelet volt a siker kulcsa. Mindenfajta irigységtől mentes társaság jött össze. Ennek és a minőségi szakmai munkának köszönhetően végül a harmadik helyen zártunk, és ezzel egy ilyen kis kosárlabdanemzetként mint a miénk, minden kétséget kizáróan világraszóló tettet hajtottunk végre.”

Eredmény – FIBA női U19-es világbajnokság:
Magyarország – Mali 88-67 (18-14, 24-17, 20-18, 26-18)

Hatalmas volt az öröm a csehek elleni győzelem után – FORRÁS: FIBA.COM

 

 

 

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai”...