9.4 C
Cegléd
2024. április 17. szerda
spot_img

Jakab Krisztián képei Kecskeméten

Kecskeméten állította ki egy roma művészeti kiállításon hat festményét a ceglédi Jakab Krisztián. Az Esély Központ és a Magyarországi Roma Galéria Ragadjon a kultúra! című tárlatán 23 roma származású képzőművész alkotásai láthatók augusztus 23-tól szeptember 12-ig Kecskeméten, a Rákóczi út 4. szám alatt.

A megnyitón beszédet mondott dr. Vitályos Eszter az EMMI államtitkára, aki úgy fogalmazott, hogy a kultúra nem különböztet meg senkit származása alapján és aszerint sem, honnan érkezett. Vári Zsolt, a magyarországi Roma Galéria vezetője maga is festőművész. Ő gyűjtötte össze a kortárs alkotásokat, amelyek utat mutathatnak abba a varázslatos világba, amelyet a cigány művészvilág jelent. A kiállításon keresztül megpróbálja átadni és elfogadtatni a többségi társadalommal, amit a cigány művészek fontosnak tartanak a lelkükből megmutatni másoknak.


Mint arról korábban hírt adtunk Cegléd roma kisebbségi képviselője, három gyermekes apuka, a ceglédi Roma Táncház szakmai vezetője, tánctanár, koreográfus Jakab Krisztián egy éve új hobbit talált magának, festeni kezdett festőművészek mentorálásával. Képei többféle stílusban készülnek és már megtöltenek egy szobát. Krisztián szeretne Cegléden is bemutatkozni majd képeivel és álma, hogy elismert festőművésszé váljon.

Nemrégiben mutattuk be az ifjú tehetséget itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...