0.5 C
Cegléd
2023. december 8. péntek
spot_img

Kezdődik az abonyi birkózócsarnok építése       

A tervek szerint október 8-án tesszük le az alapkövet – tette közzé a jó hírt közösségi oldalán Pető Zsolt abonyi polgármester.

„Az Emberi Erőforrások Minisztériumában aláírásra került az okirat, ami az abonyi birkózócsarnokra eddig elnyert állami forrást további 51.070.984.-Ft támogatással egészíti ki. A döntésnek köszönhetően heteken belül elkezdődhet a régen várt beruházás. A 2019 év végén elnyert 108 M Ft és a most megállapított 51 M Ft lehetőséget biztosít a birkózócsarnok megépítéséhez. A támogatásról a nyáron megkaptuk az értesítést, azonban az építkezés megkezdésének a megállapodás aláírása volt a feltétel. Szerettük volna, ha a nyári szünet alatt megkezdődhetnek a munkák és az alapozással, anyagbeszállítással járó forgalom, zajhatás nem zavarta volna az iskolakezdést. Sajnos nem így történt, ennek ellenére nagyon boldogok vagyunk, hogy a hosszú előkészítés után heteken belül megkezdődhet a munka.

A tegnapi napon telefonon beszéltem Varga János bácsiékkal, akik szintén örömmel fogadták a jó hírt. Terveink szerint az október 8-án Abonyban megrendezésre kerülő Birkózó Diákolimpia lesz az alkalom, mikor elhelyezhetjük a birkózócsarnok alapkövét. A kivitelezési munkákat elnyerő cég vezetőjének tájékoztatása szerin várhatóan 2022. nyarán átadásra kerülhet az épület, ami a birkózók mellett a Gyulai iskola diákjait is szolgálja majd.” – számolt be a polgármester.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Egy alufelnit kérek Jézuskától!

A Tények is beszámolt róla, mókás húzásra szánta el...

Mutatjuk, milyen típusú művirágok vannak a boltokban!

    Az élő virágnak megvan a varázsa, ám nem mindenki...

Retró stílus a konyhában: ezekkel a készülékekkel dizájnos lehet az otthonunk

    A konyha szinte minden esetben a lakás egyik legfontosabb...

A cellaformázástól a diagramok beillesztéséig

    Te jól ismered a táblázatkezelőt? Használod a munkád során?...

A tökéletes éjjeli fény gyermekek számára

    Némely babaszoba-kiegészítők kiválasztása rendkívül egyszerű, azonban vannak olyanok, melyeket...