12.1 C
Cegléd
2023. október 3. kedd
spot_img

Német vendégek a Sportmúzeumban

A közelmúltban a hagyományokat őrző és ápoló vendégek tisztelték meg Cegléden a Kürti Béla Sportmúzeumot.  A sikeres olimpiai részvétel és benne a ceglédi sportolók remek helytállása késztette a németországi Stendal városa Magyarországon nyaraló képviselőit a villámlátogatásra.

Noha Cegléd és Stendal  hivatalosan nem testvérvárosok, az  NDK-beli múlttal bíró barátokkal 50 évvel ezelőtt kezdődött el egy diák-, illetve sportkapcsolat, mely az öt évtized során széles cserekapcsolattá  fejlődött. A  Bem  Szakmunkásképző Iskola és a  Stendali Vasúti Járműjavító égisze alatt tartalmas és emlékezetes  emberi és sportbaráti kapcsolatok szövődtek. A CVSE és a  Stendali Lokomotív Sport Kör közötti sportkapcsolatok – találkozók – emlékezetesek és kiterjedtek a Pest megyei és Shul megyei régiós versenyek megbecsülésére is. A Stendali Lokomotív labdarúgó csapata 1985-ben résztvevője volt a CVSE 50 éves évfordulója alkalmából rendezett tornának.

A fél évszázados baráti viszony keretében Tóth István tanárt a stendhali-ceglédi kapcsolatok lelkes támogatása jeléül az ottani polgármester elismerő oklevéllel jutalmazta.

A stendhali oldalon Peter Gussau, az egykori élvonalbeli német labdarúgó, tanár és utóbb már magániskola tulajdonos a fél évszázados baráti viszony „atyja” és életben tartója.

A   vendég  autójának mindkét  oldalán feltűnt a nyári  forgatagban Stendhal és Cegléd  címere között a  jeles jubileum évszáma. A képen Peter Gussau és Magyar László látható. Az elmúlt öt évtized számtalan ceglédi  embernek  nyújtott  maradandó  emlékeket és többeknek  szép  sportsikereket.

Magyar László

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Egymilliót csaltak ki egy 80 éves nőtől

Egymilliót csaltak ki „óvadékra” a 80 éves nőtől azzal,...

Nemzetközi konferencia – ceglédi előadóval

Az alföld: Petőfi 200 konferenciát szerveztek a Vajdaságban szeptember...

Fűrészláncok, melyek kimagasló tulajdonságokkal rendelkeznek

    Ahhoz, hogy a különböző kerti munkákat gyorsan, hatékonyan és...

Halálfejes lepke Cegléden

Különleges rovar pihent meg Cegléden az Alszegi úton, az...

Hamarosan elkészül a futókör

Folyamatos fejlesztések zajlanak az Újváros szívében, a Vörösmarty téren,...