1.2 C
Cegléd
2023. november 30. csütörtök
spot_img

Nyugdíjba ment a kórház lelkigondozója

Nyugdíjba ment a Toldy Ferenc kórház lelkigondozója Ágostné Cséri Gabriella. Az intézmény közösségi oldalán köszönte meg a 15 éven át végzett lelkigondozói munkát és kívánt nyugdíjas éveihez kívánunk jó egészséget, békességet, sok örömet!
„Ezúton is megköszönjük Ágostné Cséri Gabriella 15 éven át végzett lelkigondozói munkáját. Azt adta a betegeknek, amire szükségük volt, és igyekezett jelen lenni mindenhol kórházunkban. Mint „beszélgető embernek” – betegeink felekezeti, világnézeti hovatartozását nem számítva –, elmondhatták problémáikat, gondjaikat, félelmeiket, kiönthették szívüket, együttérzésre, megértésre számíthattak, s megosztva terheiket könnyebben viselték azokat. A súlyosan beteg, haldokló emberek számára igény esetén a lelkipásztor látogatását megszervezte. (…) Évről-évre minden adventi időszak kezdetén felállításra kerül a betlehem, amelyet 2014-ben vállalkozók adományai segítségével készített el. Azóta is örömünkre szolgál, hogy a kórházba látogatók és az itt gyógyuló betegek megállhatnak egy pár percre a betlehemi barlangistállóban lévő Szent Család előtt, ahol elmondhatnak egy imát a betegek gyógyulásáért az adventi időszakban és a karácsonyi ünnepek alatt.
Kórházunk több osztályán hittanos gyermekekkel és Cegléd, Újszilvás, Tápiószőlős általános iskolás gyermekeivel minden évben felkerekedtek és pásztornak öltözve, kucsmában, bekecsben indultak betlehemezni betegeink, dolgozóink örömére. Dolgozóink gyermekeinek szervezett Mikulás napi ünnepségén is Gabika volt a ZENE és az ének. Együtt énekelt a gyermekekkel és szülőkkel. Ágostné Cséri Gabriella erős hite, hűséges, lelkiismeretes szolgálata példa lehet mindenkinek.” – írta elismerésül a kórház.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Dobogós helyen a Szelektív Bemesek csapata

A Ceglédi Szakképzési Centrum Bem József Műszaki Technikum és...

Év főtere díj

A nagykőrösi Hősök tere lett a 𝗟egvirágosabb főtér. A...

Rémálom az irodai nyomtatás? Nem kell, hogy az legyen!

    A nyomtatók sajnos gyakran lehetnek az irodában a stressz...

Újra Kult Up-oztunk

Cegléden újra a Patkós Irma művészeti iskola látta vendégül...

Év tanára díjak

Átadták november 24-én az "Év tanára" elismeréseket. Matematika, irodalom...