24.2 C
Cegléd
2023. október 2. hétfő
spot_img

Buszmegállóban hagyott gyerekek

Nem vette fel a Ceglédbercelről Ceglédre tartó reggeli busz a Budai útnál az iskolás gyermekét, mert akkora zsúfoltság volt a járművön. Dobiné Ternován Hajnalka a közösségi oldalon osztotta meg a történetet: „Ma reggel a fiam a buszmegállóba maradt! Olyan sokan voltak a 7 órási buszon, hogy a sofőr nem engedte fel! Ha a 7.40-essel megy nem ér be az iskolába, amit persze senki nem igazol le! Felhívtam a Volánbusz központját és közölték, hogy igazolást ők nem tudnak adni a késésre, csak akkor ha kimarad a járat!”
A nagyszámú hozzászóló szerint nem egyedi az eset, a Volánbusz azonban nem sűrít a reggeli járatokon. Problémát jelent, hogy piacos napokon sokan utaznak be reggel a városba, de az is, hogy rendszeresen nem a nagy sárga, hanem a kisebb fehér busz „teljesít szolgálatot”, amire viszont valóban kevesen férnek fel. „Piacnapokon lehetetlen közlekedni reggel a 7 órási busszal. Ez a busz tudtommal iskolajárat! Nem értem, hogy miért nem lehet menni a 7.40 es busszal menni a piacra … A gyerekek meg nem érnek be az iskolába, pedig mindenki tudja hogy 5 perc késést is beírnak a gyerekeknek! Sajnos, ez rendszeresen előfordul, hogy nem engedi fel a sofőr a gyereket, mert szó szerint nem fér fel.” – írta egy hozzászóló.


Több anyuka írt arról, hogy beteg kisbabával, babakocsival nem engedte fel a sofőr a buszra és ezért télen, nagy hidegben kellett gyalog bejutniuk a városba. Volt aki megvédte a sofőrt, mert előírás, hogy balesetveszélyes egy bizonyos létszám felett utasokat felvenni. A megoldás sokak szerint a járatsűrítés lenne, mert a napi három járat eleve kevés. A Budai útiak szerint ez több évtizedes probléma és ugyan a járatszám 30 évvel lehet, hogy elegendő volt, de ma már a fejlődő városrészben egyre több család lakik.

Dobiné Ternován Hajnalka dr. Ferenczi Norbert önkormányzati képviselőhöz fordult, aki segítséget ígért, de várja azon lakosok jelentkezését, akinek hasonló problémája van. „Megdöbbentő hírt kaptam ma egy kedves anyukától. Elmesélte nekem, hogy többször megtörtént gyermekével, hogy hely hiányában nem tudott a Ceglédbercelről Ceglédre közlekedő reggeli (Balogh tanyánál 7:06-kor) buszra felszállni. Ha Önnel vagy gyermekével történt hasonló kérem ossza meg velem. (Akár írjon hozzászólást) Igyekszem megoldást találni, de szeretném látni a probléma súlyát, gyakoriságát.” – írta a képviselő.

A kép illusztráció

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Fűrészláncok, melyek kimagasló tulajdonságokkal rendelkeznek

    Ahhoz, hogy a különböző kerti munkákat gyorsan, hatékonyan és...

Halálfejes lepke Cegléden

Különleges rovar pihent meg Cegléden az Alszegi úton, az...

Hamarosan elkészül a futókör

Folyamatos fejlesztések zajlanak az Újváros szívében, a Vörösmarty téren,...

Szakmai díj a ceglédi rendőrnek

Szeptember 26-28-a között Szombathelyen került megrendezésre a XII. Országos...

Csaló csatornások?

Lapunkat egy Alszegi úti olvasónk kereste meg azzal, hogy ...