8.8 C
Cegléd
2024. március 3. vasárnap
spot_img

Dr. Beck György az Év mentora

Az idén tizedik alakalommal kiosztott Mentor Oscar díjat az egyéni kategóriában a szakmai zsűri dr. Beck Györgynek ítélte oda. Beck Györgynek, aki a magyar informatikai iparág felépítésének szinte a kezdetektől részese és 28 éven át a legjelentősebb vállalatainál első számú vezetőként irányítója volt.

A boomonline.hu oldalon közzétett interjúban vallott a múltról és az előtte álló feladatokról is.

„Huszonnyolc éven át egy iparágban, gyakorlatilag ugyanabban a szobában és ugyanannál az asztalnál vezette több átalakuláson, fúzión keresztül Magyarország egyik vezető informatikai cégét, mely a SZÁMKI-SZÁMALK-DIGITAL-COMPAQ fúziókból, akvizíciókból végül is a Hewlett-Packard Magyarország lett. Innen igazolt át aztán a 2007-ben a telekommunikációs szektorba, a Vodafone Magyarországhoz, ahol először a vezérigazgatói, majd az elnök-vezérigazgatói és végül az elnöki posztot töltötte be. Két évvel ezelőtt innen vonult vissza. Hogyan lehetséges a napi taposómalommal járó operatív vezetésből való visszalépés?

„Elfogadtam azt a bölcs mondást, hogy az embernek a karrierjében három szakaszt (learn-earn-return) el kell különítenie magában. Én átléptem abba a fejezetbe, hogy leginkább már vissza kell adni abból, amit kaptam. Ez azt jelenti, hogy a társadalmilag hasznos feladatokra figyelek, és csak olyan munkákat vállalok el, amelyet azért csinálok, mert szeretem, mert érdekes és értékes. Egyik mögött sincs szerződés, kompenzáció, mert mind arról szól, hogy visszaadok.”

Elsőként visszaadta magát a családjának, legalábbis annyiban, hogy amikor estefele hazatér, már nincsenek elolvasatlan mailjei, és ő sem „zaklatja” beosztottjait késő esti levelekkel. „Két gyönyörű, hatéves lányunokám van. Most nekik adom meg azt a figyelmet, amit talán nem tudtam kellő mértékben a saját gyerekeimnek, a sok munka és felelősséggel járó vezetői munka mellett megadni. A gyerekeim azonban akkor is figyeltek rám, mert lemásolták a példámat – ugyanolyan megszállottsággal és odaadással szentelik magukat munkájuknak, mint ahogyan azt én tettem és máig teszem. Már-már munkamániásan… Büszke vagyok arra, hogy a gyerekeimnek sikerült egy követésre méltó példát adni ebben a nagy leterheltséggel járó karrier út mellett is. Ez a családapa sírig tartói mentori feladata…”

A beszélgetésben beszámol arról, hogy 2014-től létrehozták a SEED Vezetőképző Üzleti Iskolát, ahol a fiatal generációnak adják át tapasztalataikat. A fiatalokkal folyamatos a kapcsolata, a Corvinus Egyetemen megalakult „Fiatal alternatív közgazdászok társasága” /FAKT/ meghívta, hogy előadásokat tartson, beszélgetéseket vezessen vezetéselméleti –leadership témában.

Aktuális kihívás számára Neumann János emlékév megszervezése, melyet a világhírű magyar tudós születésének 120. évfordulója alkalmából 2023-ban rendeznek meg. „Vágyam, hogy Neumannt idehaza és külföldön egyaránt közel Puskás Ferenc ismertségi szintjére helyezzük. Ez komoly kihívás elsősorban a fiatalok körében. Mindent megteszünk ebből az alkalomból is. A világ legtehetségesebb fiatal informatikusai számára szervezett 2023-as Nemzetközi Diákolimpia hazai megrendezése mellett nemzetközi konferenciát, szoborállítást és még egy izgalmas művészeti előadás bemutatását is tervezzük.”

Forrás: Boomonline.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai”...