24.2 C
Cegléd
2023. október 2. hétfő
spot_img

Óriástökök a Toldiban

Tápiószentmártoni őstermelők óriási méretű tök termése látható a nagykőrösi Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban. Az iskola nyílt napjára látogató diákoknak és a Toldi-s diákoknak is halloweeni meglepetés a TV2-ben is bemutatott hatalmas tök.

Kókai Tibor idén két hazai és egy szerbiai versenyen is az első helyen végzett, a nagykikindai – közel négy évtizedes múltra visszatekintő – megmérettetésen második lett. A termelő három éve kötelezte el magát egy ritka hobbi mellett, ez pedig az óriástökök termesztése. A tápiószentmártoni őstermelő kettő évvel ezelőtt kereste fel Major Zoltánt, a Malagrow menedzserét, aki azóta is segíti a munkáját. Az együttműködés eredménye az első évben egy 80 kg-os tök lett, melyet a második évben már egy 378 kg-os követett.


Az idei termelést teljes szakmai támogatással kezdte a tökös gazda. A vegetációnak megfelelő, komplett technológia eredménye mindenkit megdöbbentett. Az egyedi kertészetben a legnagyobb tök elérte a 630 kg-ot, de sajnos egy apró sérülés miatt versenyzésre alkalmatlan volt. A második legnagyobbal, egy 527 kg-os, ép tökkel indult a hivatalos megmérettetésekre a tápiószentmártoni őstermelő.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Fűrészláncok, melyek kimagasló tulajdonságokkal rendelkeznek

    Ahhoz, hogy a különböző kerti munkákat gyorsan, hatékonyan és...

Halálfejes lepke Cegléden

Különleges rovar pihent meg Cegléden az Alszegi úton, az...

Hamarosan elkészül a futókör

Folyamatos fejlesztések zajlanak az Újváros szívében, a Vörösmarty téren,...

Szakmai díj a ceglédi rendőrnek

Szeptember 26-28-a között Szombathelyen került megrendezésre a XII. Országos...

Csaló csatornások?

Lapunkat egy Alszegi úti olvasónk kereste meg azzal, hogy ...