-0.6 C
Cegléd
2023. november 30. csütörtök
spot_img

Óriástökök a Toldiban

Tápiószentmártoni őstermelők óriási méretű tök termése látható a nagykőrösi Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban. Az iskola nyílt napjára látogató diákoknak és a Toldi-s diákoknak is halloweeni meglepetés a TV2-ben is bemutatott hatalmas tök.

Kókai Tibor idén két hazai és egy szerbiai versenyen is az első helyen végzett, a nagykikindai – közel négy évtizedes múltra visszatekintő – megmérettetésen második lett. A termelő három éve kötelezte el magát egy ritka hobbi mellett, ez pedig az óriástökök termesztése. A tápiószentmártoni őstermelő kettő évvel ezelőtt kereste fel Major Zoltánt, a Malagrow menedzserét, aki azóta is segíti a munkáját. Az együttműködés eredménye az első évben egy 80 kg-os tök lett, melyet a második évben már egy 378 kg-os követett.


Az idei termelést teljes szakmai támogatással kezdte a tökös gazda. A vegetációnak megfelelő, komplett technológia eredménye mindenkit megdöbbentett. Az egyedi kertészetben a legnagyobb tök elérte a 630 kg-ot, de sajnos egy apró sérülés miatt versenyzésre alkalmatlan volt. A második legnagyobbal, egy 527 kg-os, ép tökkel indult a hivatalos megmérettetésekre a tápiószentmártoni őstermelő.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Rémálom az irodai nyomtatás? Nem kell, hogy az legyen!

    A nyomtatók sajnos gyakran lehetnek az irodában a stressz...

Újra Kult Up-oztunk

Cegléden újra a Patkós Irma művészeti iskola látta vendégül...

Év tanára díjak

Átadták november 24-én az "Év tanára" elismeréseket. Matematika, irodalom...

Nemzetközi siker

A Ceglédi VSE utánpótlás birkózói hétvégén Norvégiában nemzetközi kötöttfogású...

Rendőrségi razzia

A napokban közel 600 sebességtúllépést rögzítettek Pest vármegyében. A...