-2.3 C
Cegléd
2023. november 30. csütörtök
spot_img

Érdektelenségbe fulladt közmeghallgatás

A Városháza dísztermében október 21-én tartotta meg a közmeghallgatást dr. Csáky András polgármester és a képviselőtestület. A meghirdetett rendezvény érdektelenségbe fulladt, mindössze egyetlen felszólaló volt.

Először a polgármester beszámolója hangzott el. Dr. Csáky András hangsúlyozta a jelenlegi járványügyi helyzetben ajánlja, hogy a lakosság adassa be magának az oltás harmadik adagját is. A város első embere elmondta: a rendkívüli helyzet alatt ő gyakorolta az önkormányzati jogokat, de minden döntést a frakciókkal egyeztetve hozott meg, ezt később a testület is elfogadta. Ezután a folyamatban lévő beruházásokról számolt be. “Jó hírnek tekinthető, hogy a kórház bővítése még nem kezdődik el, mert szeretném, hogy a közlekedési csomópont előbb rendezve legyen.” – mondta el a polgármester. A beszámolóból kiderült: 5-8 éven belül megépítik a várost elkerülő utat.

Kocsis István, a Városvédő és Szépítő Egyesület elnöke a Köztársaság téren kialakítandó parkoló ügyében és a Gerje növényzetének elburjánzása kapcsán írt levelet a polgármesternek, amire a közmeghallgatáson nyilvánosan válaszolt. Csáky András kérte: “a Szentháromság szobor és környezete felújítását a testülettől.”

Egyetlen felszólalóként Csuri Károly, korábbi önkormányzati képviselő a környezetvédelem témájában tett javaslatot. „A városban található 5G internet és a ceglédi lakosok egy része szennyezi a környezetet azzal, hogy mérgező anyagokat tüzelnek el fűtés céljából. Javaslom a helyi környezetvédelemre vonatkozó rendeletek átfésülését, fel kéne ezeket az eseteket deriteni és szankcionálni!” – mondta Csuri Károly. Végül dr. Ferenczi Norbert önkormányzati képviselő, a Fidesz-frakció vezetője szólt arról, hogy klíma akcióterv tárgyban a Fidesz frakció előterjesztést adott be.

Hasonló hírek

1 hozzászólás

 1. Össznépi hurrá!- ha csak ennyi gond van a városban!!!
  Senki részéről nem vetődik fel esetleg kérdésként, hogy a napokban hány oltott, sőt kétszer oltott lett Covid pozitív, és ebből mennyi az egészségügyi dolgozó?
  Illetve senkit sem érdekel, hogy milyen szép csendben folyik a kórházak központosítása, és ezzel összhangban kisvárosunk kórházában hány embernek fog rövidesen a kenyéradó gazdája megváltozni, mivel a hírek szerint kórházunk nem lesz önálló gazdálkodással felruházva és ez milyen hatással lesz a betegek ellátására.
  Vagy, hogy reggelente a város közlekedése már már a “kutyapesti” káoszra kezd hasonlítani. Az iskolák, óvodák környékén az út közepén álló furgontól elkezdve a kamionforgalmon keresztül az “énházamelőt ne álljon meg senki!” mentalitásból önkényesen kirakott sziklakövekig.
  Bár ha azt vesszük a cikkből mindkét felvetésemre megkaptam a válasz, (és akkor minek is mentem volna el a közmeghallgatásra):
  – “Jó hírnek tekinthető, hogy a kórház bővítése még nem kezdődik el, mert szeretném, hogy a közlekedési csomópont előbb rendezve legyen.” (lefordítva valószínűleg kimaradunk a kórházfejlesztésekből… sőt Bp alá leszünk rendelve!)
  – “A beszámolóból kiderült: 5-8 éven belül megépítik a várost elkerülő utat.” (addig mindenki tartson ki! 🙂
  További sikerekben gazdag “Önkormányzást”!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Rémálom az irodai nyomtatás? Nem kell, hogy az legyen!

    A nyomtatók sajnos gyakran lehetnek az irodában a stressz...

Újra Kult Up-oztunk

Cegléden újra a Patkós Irma művészeti iskola látta vendégül...

Év tanára díjak

Átadták november 24-én az "Év tanára" elismeréseket. Matematika, irodalom...

Nemzetközi siker

A Ceglédi VSE utánpótlás birkózói hétvégén Norvégiában nemzetközi kötöttfogású...

Rendőrségi razzia

A napokban közel 600 sebességtúllépést rögzítettek Pest vármegyében. A...