4 C
Cegléd
2023. november 28. kedd
spot_img

Lelkészbeiktatás a Felszegen

Hivatalba lépését követően 14 hónappal, 2021. október 16-án került sor Szabó Árpád Csaba lelkipásztor beiktatására Cegléden, a Felház utcai református templomban. –  számolt be az alkalomról Paskáné Arany Virág gyülekezeti tag a parokia.hu oldalon.

„A bevonulás alatt és az igehirdetést követően a három ceglédi református közösség közös kórusa, a Sztárai vegyeskar szolgált egy-egy kórusművel. Az ünnepi istentiszteleten az igehirdetést Takaró András, a Délpesti Református Egyházmegye esperese végezte.

Az igehirdetés alapigéjét – „Ti pedig Krisztus teste vagytok, és egyenként annak tagjai.” (1Korintus 12:27) – közvetlenül a lelkipásztor gyülekezetbe való érkezését követően választotta a gyülekezet. Az idézett Ige az egyház titkát fedi föl. Azt, hogy mindannyian egyek vagyunk Jézusban. Az igehirdető az első tanítványok elhívásához hasonlította a lelkészbeiktatást, hiszen az is név szerinti és személyre szóló. A küldetés égi, a feladat földi: hirdetni az Igét, elkérni a feladatot minden reggel. Minden napot fölfele tekintéssel kezdeni, és a szeretettel telt szív békéjével járni végig az utat.

Az alkalmon jelen lévő 23 lelkész egy-egy áldást mondott a beiktatott lelkész életére és szolgálatára.

A beiktatott lelkészt a ceglédi egyéb felekezetek részéről Szecsődi Péter tiszteletbeli kanonok, plébános köszöntötte.

Hánka Levente, Cegléd-Nagytemplomi lelkész, a helyi református lelkésztársak nevében hívta új munkatársát a közös gondolkodásra. Köszöntést mondott még dr. Csáky András, Cegléd város polgármestere is.

A köszöntők sorát Czinege Csaba, a gyülekezet nyáron megválasztott gondnoka zárta. Hálát adott a Világ Urának, hogy a nyáj megtalálta új pásztorát, és hogy a veszteségeken túl felemelő ajándékokkal is gazdagodhattunk a karanténban töltött több, mint egy év alatt. Az ünnepi istentiszteletet gazdag, jó hangulatú szeretetvendégség zárta.”

A cikk a Parokia.hu oldalon olvasható itt… – Képek: Fehér Dániel és Varga Flórián

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Rémálom az irodai nyomtatás? Nem kell, hogy az legyen!

    A nyomtatók sajnos gyakran lehetnek az irodában a stressz...

Újra Kult Up-oztunk

Cegléden újra a Patkós Irma művészeti iskola látta vendégül...

Év tanára díjak

Átadták november 24-én az "Év tanára" elismeréseket. Matematika, irodalom...

Nemzetközi siker

A Ceglédi VSE utánpótlás birkózói hétvégén Norvégiában nemzetközi kötöttfogású...

Rendőrségi razzia

A napokban közel 600 sebességtúllépést rögzítettek Pest vármegyében. A...