12.1 C
Cegléd
2023. október 3. kedd
spot_img

Idősotthon átadó Ceglédbercelen

Átadták a Szent Ilona Idősek Otthona új épületszárnyát október 29-én Ceglédbercelen. Az új szárny csaknem 150 millió forint kormányzati támogatásból készült el. Az ünnepségen részt vett Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége is.

Az ünnepségen Pogácsás Tibor önkormányzatokért felelős államtitkár, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta: az idősek helyzete jellemzi a közösséget is, amelyben élnek; a ceglédberceli önkormányzat pedig gondoskodik róluk.

Török József Ceglédbercel polgármestere köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy óriási mérföldkőhöz értek az idősek gondozását, ellátásuk színvonalának emelését illetően. A beruházásnak köszönhetően tizenöt bentlakásos hellyel bővült az intézmény és minden szobához van fürdőszoba is. A nappali ellátás színvonala is emelkedett, közösségi tér, korszerű konyha létesült, a szociális étkezést is meg tudják oldani. Az új épületben a dolgozók számára is épültek kiszolgálóhelyiségek, raktárak és mosoda létesült, minden helyiség akadálymentes – sorolta. Hozzátette: napelemes rendszert is telepítettek.

Törökné Hajdú Judit, a Szent Ilona Idősek Otthona intézményvezetője az MTI-nek elmondta, hogy a beruházásnak köszönhetően már huszonhét bentlakásos hely van az intézményben. Terveik szerint jövő nyáron felújítják az épület régi épületszárnyát is, ezzel újabb hat idős ember elhelyezése válik majd lehetővé.

MTI

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Egymilliót csaltak ki egy 80 éves nőtől

Egymilliót csaltak ki „óvadékra” a 80 éves nőtől azzal,...

Nemzetközi konferencia – ceglédi előadóval

Az alföld: Petőfi 200 konferenciát szerveztek a Vajdaságban szeptember...

Fűrészláncok, melyek kimagasló tulajdonságokkal rendelkeznek

    Ahhoz, hogy a különböző kerti munkákat gyorsan, hatékonyan és...

Halálfejes lepke Cegléden

Különleges rovar pihent meg Cegléden az Alszegi úton, az...

Hamarosan elkészül a futókör

Folyamatos fejlesztések zajlanak az Újváros szívében, a Vörösmarty téren,...