0.7 C
Cegléd
2023. december 2. szombat
spot_img

Uszodát avattak Újszilváson

Október 29-én ünnepélyesen átadták az Újszilvási Tan-és Sportuszodát. A korszerű, modern létesítmény a napelemeknek és a saját kútnak köszönhetően minimális költségekkel működik és a térség úszásoktatását, sportolását is segíti, könnyíti. A rendezvényen részt vett Földi László országgyűlési képviselő és dr. Beck György a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke is.

Mintegy 6 éves előkészítő munkálatot követően avatták fel a község sportlétesítményét. Dr. Petrányi Csaba polgármester beszédében kiemelte, hogy nem egyben kapott állami támogatásról volt szó, hanem TAO pénzek feltöltésével kellett biztosítaniuk a projekt finanszírozását, mely nagyon sok nehézséggel járt. A jelenlévő Földi László országgyűlési képviselőnek is köszönetet mondott az újszilvási polgármester, mert segített abban, hogy a projekt 100 millió forintnyi címzett támogatást kapjon. Azonban még ez sem volt elég a megvalósításhoz, ezért Újszilvás község 150 millió forintos hitelt vett fel, melynek fedezetét a naperőmű üzemeltetéséből befolyó bevétel biztosítja. A beruházás 1 milliárd forintba került, de három milliárd értékű az újszilvási sport- és tanuszoda. Az épületet geotermikus energiával fűtik, így annak működtetése környezetkímélő és takarékos. A létesítményfejlesztésben nagy segítséget nyújtott a szakminisztérium, valamint a Magyar Vízilabda Szövetség is.
Dr. Petrányi Csaba polgármester mindenkinek köszöntet mondott, aki segített a projekt megvalósításában. Ezek után vízilabda és szinkronúszás bemutató következett az új létesítményben.

Forrás: Miabonyunk.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Dobogós helyen a Szelektív Bemesek csapata

A Ceglédi Szakképzési Centrum Bem József Műszaki Technikum és...

Év főtere díj

A nagykőrösi Hősök tere lett a 𝗟egvirágosabb főtér. A...

Rémálom az irodai nyomtatás? Nem kell, hogy az legyen!

    A nyomtatók sajnos gyakran lehetnek az irodában a stressz...

Újra Kult Up-oztunk

Cegléden újra a Patkós Irma művészeti iskola látta vendégül...

Év tanára díjak

Átadták november 24-én az "Év tanára" elismeréseket. Matematika, irodalom...