13.2 C
Cegléd
2024. február 22. csütörtök
spot_img

Uszodát avattak Újszilváson

Október 29-én ünnepélyesen átadták az Újszilvási Tan-és Sportuszodát. A korszerű, modern létesítmény a napelemeknek és a saját kútnak köszönhetően minimális költségekkel működik és a térség úszásoktatását, sportolását is segíti, könnyíti. A rendezvényen részt vett Földi László országgyűlési képviselő és dr. Beck György a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke is.

Mintegy 6 éves előkészítő munkálatot követően avatták fel a község sportlétesítményét. Dr. Petrányi Csaba polgármester beszédében kiemelte, hogy nem egyben kapott állami támogatásról volt szó, hanem TAO pénzek feltöltésével kellett biztosítaniuk a projekt finanszírozását, mely nagyon sok nehézséggel járt. A jelenlévő Földi László országgyűlési képviselőnek is köszönetet mondott az újszilvási polgármester, mert segített abban, hogy a projekt 100 millió forintnyi címzett támogatást kapjon. Azonban még ez sem volt elég a megvalósításhoz, ezért Újszilvás község 150 millió forintos hitelt vett fel, melynek fedezetét a naperőmű üzemeltetéséből befolyó bevétel biztosítja. A beruházás 1 milliárd forintba került, de három milliárd értékű az újszilvási sport- és tanuszoda. Az épületet geotermikus energiával fűtik, így annak működtetése környezetkímélő és takarékos. A létesítményfejlesztésben nagy segítséget nyújtott a szakminisztérium, valamint a Magyar Vízilabda Szövetség is.
Dr. Petrányi Csaba polgármester mindenkinek köszöntet mondott, aki segített a projekt megvalósításában. Ezek után vízilabda és szinkronúszás bemutató következett az új létesítményben.

Forrás: Miabonyunk.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai”...

Ki lesz 2023 legnépszerűbb ceglédi sportolója?

Idén is a cegledisport.hu facebook oldalán lehet szavazni, hogy...

Milyen egy jó biztonsági őr?

    Egy intézmény, szervezet vagy telephely biztonságának fenntartásában nem elegendő...