8.8 C
Cegléd
2024. március 3. vasárnap
spot_img

Családi háború Nagykőrösön

Életveszélyt okozó testi sértés kísérletével és más bűncselekményekkel vádolnak több embert, amiért Nagykőrösön gumilövedékes puskával, gázpisztollyal, fémbotokkal, karddal és ütésre alkalmas eszközökkel estek neki egy másik család tagjainak, akikkel rokoni szálak fűzik őket egymáshoz. A verekedők pénteken állnak a Budapest Környéki Törvényszék bírója elé.
Az elsőrendű vádlott a negyedrendű vádlott édesapja. A vádlottak mind rokoni kapcsolatban állnak egymással. A negyedrendű vádlott, egy férfi, 2016 óta élettársi kapcsolatban élt az egyik áldozattal, amit a nő családja nem nézett jó szemmel. 2018. november 27-én a negyedrendű vádlott, a férfi Nagykőrös utcáján találkozott az élettársa testvérével és édesanyjával. Összeveszett a nő testvérével, amiért a testvér számon kérte a férfit amiatt, mert szerinte rosszuk bánik húgával.
A beszélgetésről a negyedrendű vádlott beszámolt testvérének, a harmadrendű vádlottnak, aki ezen felháborodva még aznap felhívta telefonon a férfi élettársának édesapját, és közölte, hogy szólni fog az apjának, az ügy elsőrendű vádlottjának is. Az idős férfi a család részéről fenyegetésnek vette a történteket, majd egy közösségi portálon írt bejegyzésben tudatta a másik családdal, hogy másnap leszámol velük.
A magát a nagykőrösi vajdának tartó elsőrendű vádlott telefonon kereste a másik családfőt és közölte, hogy a családjának be kell hódolnia neki, amire a férfi nem volt hajlandó. A beszélgetés után a négy vádlott egyelőre több ismeretlen emberrel együtt autóba ült és gumilövedékes puskával, gázpisztollyal, fémbotokkal, karddal és ütésre alkalmas eszközökkel felfegyverkezve egyenesen a másik család házához ment, hogy erődemonstrációval tekintélyt vívjon ki és elégtételt vegyen a korábbi fenyegetés miatt.
A házhoz érkezve kihívták és az utcára rángatták a negyedrendű vádlott élettársának testvérét, akire a magukkal vitt fegyverekkel rátámadtak. Az áldozat segélykiáltását meghallotta a testvére és édesapja is kijött a házból. Ekkor tört ki a verekedés a két család között, amelynek során a negyedrendű vádlott élettársának testvére és édesapja védekezésként az elsőrendűt többször arcon ütötte, amire válaszul a többi vádlott súlyosan bántalmazta a két férfit. A támadók elmentek a tetthelyről, mert úgy gondolták a másik családfő meghalt, fia pedig már nem képes visszatámadni.

Az áldozat családfő felesége és a szomszédjuk hívta ki a rendőröket és a mentőket. Mindkét férfi részben 8 napon belül, részben azon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A súlyosabb, életveszélyes sérülés elmaradása csak a véletlennek köszönhető. Az elsőrendű vádlott esetében is részben 8 napon belül, részben 8 napon túl gyógyuló sérülések keletkeztek. Az ügyészség összesen 5 ember ellen emelt vádat, életveszélyt okozó testi sértés kísérlete és más bűncselekmények miatt. A támadók pere pénteken tanúkihallgatásokkal folytatódik a Budapest Környéki Törvényszéken.

Forrás: index.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai”...