13.2 C
Cegléd
2024. február 22. csütörtök
spot_img

Rongálás Újszilváson

A büntető törvénykönyv szabályaiba ütköző rongálás történt Újszilváson. – adott hírt a település facebook oldala. „Néhány évvel ezelőtt több mint 4 millió forintból egységes stílusú virágládákkal ellátott utcanévtáblák kerültek kihelyezésre a településre. Az önkormányzat folyamatosan gondoskodik az utcanévtáblák állagának megőrzéséről, továbbá az évszaknak megfelelő növényzet beültetésével próbálja még szebbé és még élhetőbbé varázsolni a település képét. Sajnos, vannak a településen, akik ezt nem értékelik.


2021. november 1-jére virradóra több utcanévtábla megrongálásra került. Sajnos, nem az első ilyen esettel állunk szemben, és többek között a vandálok tevékenységének visszaszorítása érdekében is került több térfigyelő kamera kihelyezésre. Az elhelyezett utcanévtábla megrongálása, beszennyezése, olvashatatlanná tétele, szövegének megváltoztatása, engedély nélküli eltávolítása tilos. Aki idegen vagyontárgy megsemmisítésével vagy megrongálásával kárt okoz, a Btk. 371. (1) bekezdése értelmében rongálást követ el, mely büntetendő.
Jelenleg folyik az elkövetők – kamera felvételekből való – beazonosítása, a büntető feljelentés érdekében. Azonban lehetősége van az elkövetőknek önként jelentkezni a feljelentés elkerülése érdekében. Az elsődleges megoldás azonban a szemléletváltás lenne, hogy becsüljük meg egymás munkáját, és összefogás legyen értékeink közös megóvása érdekében.” – írta a közlemény.

Előző cikk
Következő cikk

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai”...

Ki lesz 2023 legnépszerűbb ceglédi sportolója?

Idén is a cegledisport.hu facebook oldalán lehet szavazni, hogy...

Milyen egy jó biztonsági őr?

    Egy intézmény, szervezet vagy telephely biztonságának fenntartásában nem elegendő...