15 C
Cegléd
2024. március 3. vasárnap
spot_img

Egy telefonért ölte meg őket

A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki egy baltával két embert ölt meg, majd testüket felgyújtotta. A vádirat szerint a két sértett – apa és fia – egy nagykőrösi romos tanyaépület rendbehozásán dolgoztak 2020 márciusában. A még tizennyolc év alatti fiú egyik karja születési rendellenesség miatt csökevényesen fejlődött.
2020. március 31-én, a délutáni órákban az elkövető éppen a tanya mellett kerékpározott el és szóba elegyedett a sértettekkel, akik cigarettával is megkínálták. Az elkövető beállt segíteni a sértetteknek fát vágni, így került hozzá egy balta. Miután a férfi meglátta övtáskáját – azért, hogy értékeiket megszerezze – a tanya melléképületében a fiatalabbik sértettet a baltával hátulról fejbe verte. Ezután magához vette az övtáskából a sértett mobiltelefonját, a házba ment és ott az idősebbik sértettet is legalább négy ízben fejbe vágta a baltával.
Ezt követően értékek után kutatott, majd mielőtt elhagyta a tanyát mindkét testet meggyújtotta, hogy így tüntesse el a cselekményének nyomait. A fiatalabbik sértett testének meggyújtásakor még élt. Éjszaka az elkövető visszatért és éghető anyaggal locsolta le a már élettelen testeket, majd ismét meggyújtotta őket.
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai pár nap alatt elfogták az elkövetőt, aki ellen a Pest Megyei Főügyészség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több ember-, illetve a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat. Az elkövető helyszíni kihallgatásáról készült rendőrségi videó ITT alábbi linken tekinthető meg.

Dr. Szabó Ferenc s.k. főügyész

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai”...