24.3 C
Cegléd
2024. július 15. hétfő
spot_img

Történet a ceglédi hajléktalanszállóról

Segíteni csak azon lehet, aki maga is akarja! – címmel jelent meg a ceglédi hajléktalanszálló közösségi oldalon egy bejegyzés az intézmény vezetőjétől Szlankó Andreától, melyben egy fedél nélküli férfiről ír, aki nem volt hajlandó a szálló szabályait betartani, sőt kezet emelt a neki segíteni akaró dolgozókra.
„A mai napon történt, hogy telefonon megkeresett egy kedves hölgy, és a segítségemet kérte. Egy hajléktalanról volt szó, aki napok óta az utcán tartózkodott, a hölgy és néhány ismerőse segítették a fedél nélküli férfit. Azonnal megbeszéltük, mi szükséges az elhelyezéséhez a járvány miatti szigorú előírásoknak megfelelően. Amikor kiderült a neve, az is kiderült, hogy korábban lakója volt az intézménynek pár napig, de magától – és szó nélkül – elment, mert úgy érezte, nem tudja betartani a Házirend alkoholfogyasztásra vonatkozó előírásait. Az úr meg is érkezett, ittas állapotban. Mint minden alkalommal, a szolgálatos kolléganő fel szerette volna venni az adatait, és tájékoztatni a Házirendről. Az úr viszont fennhangon közölte, hogy nem hajlandó megadni az adatait, nem hajlandó felvenni maszkot, neki joga van itt lenni, nem mi fogadtuk be. Majd a hangzavarra az irodából kilépő kollégámra kezet emelt, megfenyegette és közölte vele, hogy fogja be a száját. Ezek után – természetesen – nem maradhatott az intézményben. Hogy miért? Intézményvezetőként elsősorban a kollégáimért és az intézmény lakóiért vagyok felelős. A mostani járványügyi helyzet a mi intézményünkre is nagy terhet ró mind fizikailag, mind lelkileg. Ráadásul a hideg idő miatti összezártság amúgy is konfliktushelyzet-teremtő, a kis problémákra, súrlódásokra való reakciók élesebbek, robbanékonyabbak. Az úr, valószínűleg nem maradt volna sokáig csakúgy, mint korábban, de rövid idő alatt is rengeteg konfliktust generált volna ezzel a viselkedéssel. Egy intézményben sokan laknak együtt, szükség van toleranciára, alkalmazkodóképességre, elfogadásra, és természetesen a tisztelet megadására mind a többi lakó, mind az intézmény dolgozói felé.
Ez a mai csak egy a sok, szinte napi szinten megeső történések közül, mellyel meg kell küzdenünk emberként és szociális munkásként. Szívesen segítünk, amiben tudunk és néha erőnkön felül, magánkapcsolatainkat felhasználva oldunk meg krízishelyzeteket, problémákat, életeket. Csak a segítséget el is kellene tudni fogadni!”

Hasonló hírek

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...