14.7 C
Cegléd
2024. június 15. szombat
spot_img

A π Színház megnyitotta kapuit

  1. december 3-án, pénteken a Patkós Irma Művészeti Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és AMI színháza színpadra állította első darabját, Szatmári Gábor: 101. novella című drámáját.

A darab Olaszországba repít minket a firenzei pestis járvány idejében, ahol Dioneo, Pampinea, Fiometta, Filomena és Emilia vendégeskednek, míg hírt nem kapnak házaik állapota felől.
Bocaccio Dekameron című novellagyűjteményének szereplői megkapják a hírt, miszerint visszatérhetnek Firenzébe. Mivel utazásukat másnapra tervezik, marad idő egy utolsó történetre, a 101. novellára, melyet Padre Saggio mesél.

Így születik színház a színházban, ahol kacagva ismerjük meg karaktereinket: Zsuzsánnát, a parasztasszonyt lányaival Bözsikével és Katóval, Virginiát, a kolostorban nevelkedett árvát, Jacekot, a királynő spionját, és Maschiot, a női szívek meghódítóját.

De vajon mi történik, ha egy tiszta lélek kikerül eddig védett környezetéből, s új élmények érik? Megváltozhat-e a laza erkölcs? Milyen titkokat rejt a visegrádi ház? Mi köze Zsuzsannának az uralkodóhoz? – ezekre a kérdésekre adja meg a választ a PIMI szaktanáraiból és diákjaiból álló színészcsapata.

Az előadás különlegessége továbbá, hogy rendezője nem más, mint írója: Szatmári Gábor. A pinceszínház családias hangulata, a művészek magával ragadó játéka végül észrevétlenül csal minket gondolataink mélyére.

Az előadás az idei évben még két alkalommal kerül műsorra: 2021. december 09-én 17:00-kor, és 2021.  december 16-án, 17:00-kor.

Jegyek kaphatóak a Pinceszínházban, illetve online is igényelhetők a mahalekg@gmail.com e-mail címen.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

274 milliót ad a kormány a kórház vizesblokkjaira

A kormány 274,5 millió forint támogatást ad a ceglédi...

Kamerával vadásztak

Többek között Cegléden tartotta akcióját a rendőrség – a...

Életmű díj

Nagy megtiszteltetés érte a ceglédi fotóséletet: a Magyar Fotóművészek...

Egy ceglédi vagon életútja

Az élet néha érdekes meglepetéseket produkál, olykor olyan helyeken...

Jakab István Csáky Andrásról

Sajtótájékoztatót tartott a Városházán Jakab István, a Ceglédi Roma...