4 C
Cegléd
2023. november 28. kedd
spot_img

A π Színház megnyitotta kapuit

  1. december 3-án, pénteken a Patkós Irma Művészeti Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és AMI színháza színpadra állította első darabját, Szatmári Gábor: 101. novella című drámáját.

A darab Olaszországba repít minket a firenzei pestis járvány idejében, ahol Dioneo, Pampinea, Fiometta, Filomena és Emilia vendégeskednek, míg hírt nem kapnak házaik állapota felől.
Bocaccio Dekameron című novellagyűjteményének szereplői megkapják a hírt, miszerint visszatérhetnek Firenzébe. Mivel utazásukat másnapra tervezik, marad idő egy utolsó történetre, a 101. novellára, melyet Padre Saggio mesél.

Így születik színház a színházban, ahol kacagva ismerjük meg karaktereinket: Zsuzsánnát, a parasztasszonyt lányaival Bözsikével és Katóval, Virginiát, a kolostorban nevelkedett árvát, Jacekot, a királynő spionját, és Maschiot, a női szívek meghódítóját.

De vajon mi történik, ha egy tiszta lélek kikerül eddig védett környezetéből, s új élmények érik? Megváltozhat-e a laza erkölcs? Milyen titkokat rejt a visegrádi ház? Mi köze Zsuzsannának az uralkodóhoz? – ezekre a kérdésekre adja meg a választ a PIMI szaktanáraiból és diákjaiból álló színészcsapata.

Az előadás különlegessége továbbá, hogy rendezője nem más, mint írója: Szatmári Gábor. A pinceszínház családias hangulata, a művészek magával ragadó játéka végül észrevétlenül csal minket gondolataink mélyére.

Az előadás az idei évben még két alkalommal kerül műsorra: 2021. december 09-én 17:00-kor, és 2021.  december 16-án, 17:00-kor.

Jegyek kaphatóak a Pinceszínházban, illetve online is igényelhetők a mahalekg@gmail.com e-mail címen.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Újra Kult Up-oztunk

Cegléden újra a Patkós Irma művészeti iskola látta vendégül...

Év tanára díjak

Átadták november 24-én az "Év tanára" elismeréseket. Matematika, irodalom...

Nemzetközi siker

A Ceglédi VSE utánpótlás birkózói hétvégén Norvégiában nemzetközi kötöttfogású...

Rendőrségi razzia

A napokban közel 600 sebességtúllépést rögzítettek Pest vármegyében. A...

Történelmet írtak a ceglédiek

Először rendezték meg az ifjúsági csapatbajnokságot az olimpiai programban...