2.4 C
Cegléd
2024. április 21. vasárnap
spot_img

A π Színház megnyitotta kapuit

  1. december 3-án, pénteken a Patkós Irma Művészeti Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és AMI színháza színpadra állította első darabját, Szatmári Gábor: 101. novella című drámáját.

A darab Olaszországba repít minket a firenzei pestis járvány idejében, ahol Dioneo, Pampinea, Fiometta, Filomena és Emilia vendégeskednek, míg hírt nem kapnak házaik állapota felől.
Bocaccio Dekameron című novellagyűjteményének szereplői megkapják a hírt, miszerint visszatérhetnek Firenzébe. Mivel utazásukat másnapra tervezik, marad idő egy utolsó történetre, a 101. novellára, melyet Padre Saggio mesél.

Így születik színház a színházban, ahol kacagva ismerjük meg karaktereinket: Zsuzsánnát, a parasztasszonyt lányaival Bözsikével és Katóval, Virginiát, a kolostorban nevelkedett árvát, Jacekot, a királynő spionját, és Maschiot, a női szívek meghódítóját.

De vajon mi történik, ha egy tiszta lélek kikerül eddig védett környezetéből, s új élmények érik? Megváltozhat-e a laza erkölcs? Milyen titkokat rejt a visegrádi ház? Mi köze Zsuzsannának az uralkodóhoz? – ezekre a kérdésekre adja meg a választ a PIMI szaktanáraiból és diákjaiból álló színészcsapata.

Az előadás különlegessége továbbá, hogy rendezője nem más, mint írója: Szatmári Gábor. A pinceszínház családias hangulata, a művészek magával ragadó játéka végül észrevétlenül csal minket gondolataink mélyére.

Az előadás az idei évben még két alkalommal kerül műsorra: 2021. december 09-én 17:00-kor, és 2021.  december 16-án, 17:00-kor.

Jegyek kaphatóak a Pinceszínházban, illetve online is igényelhetők a mahalekg@gmail.com e-mail címen.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...