0.5 C
Cegléd
2023. december 7. csütörtök
spot_img

Egyszülős karácsony

Több mint kétszáz nehéz helyzetben lévő budapesti és vidéki egyszülős családnak szeretne segíteni karácsonyi kezdeményezésével az Egyszülős Központ. A kezdeményezésben ismert helyi kötődésű embereket kértek fel „karácsonyi nagykövetnek”.

Lõrincz Tamás olimpiai bajnok (b) és Lõrincz Viktor olimpiai ezüstérmes birkózó (j), az Egyszülõs Központ karácsonyi nagykövetei és Nagy Anna, a központ országos vezetõje

Cegléden december 11-én a művelődési központban Lőrincz Tamás olimpikon adta át tíz egyszülős családnak egyenként 25 ezer forint értékű tisztálkodási és tisztítószereket tartalmazó csomagot. Az olimpikon testvérével országosan is vállalta, hogy arcai legyenek a karitatív akciónak.
Lőrincz Tamás a megjelenteket köszöntve, elmondta: ünnepek előtt katonasportolóként és magánszemélyként is jótékonykodnak, mert fontosnak érzik a rászorulók segítését. Mivel maga is kisgyermekes szülő, így tudja, a mindennapok terheit még egy szülőpárnak is nehéz vinnie, egyedül pedig majdnem lehetetlen feladat. Ezért tartották fontosnak az egyszülős családok támogatását.


A rendezvényen az Egyszülős Központ ceglédi koordinátora Farkas Erika beszélt a kezdeményezés hátteréről: Magyarországon több mint félmillió gyereket egyetlen szülő nevel, körülbelül 300 ezer egyszülős család van. A budapesti Egyszülős Központ 2018 májusában nyílt meg, hogy gyakorlati segítséget és közösséget nyújtson azoknak a családoknak, ahonnan hiányzik az egyik szülő. Az Egyszülős Központ megalakulásától kezdve arra törekszik, hogy az ország minél több pontján tudjon segíteni az egyedülálló szülőknek. Ennek egy fontos mérföldköve a “2021 Karácsonyi Nagykövete” kezdeményezésük. A központ megkeresett olyan helyi kötődésű prominens embereket, akik Budapestről még karácsony előtt elviszik a csomagokat az ország különböző megyéibe. Segítségükkel a vidéken élő egyszülős családhoz fejenként 25 ezer forint értékű tisztító- és tisztálkodószereket tartalmazó csomag jut el karácsonyig. Ezzel az Egyszülős Központ ebben az évben csaknem 400 családnak tudja könnyebbé tenni a mindennapjait, akik közül 250 vidéken él.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Mutatjuk, milyen típusú művirágok vannak a boltokban!

    Az élő virágnak megvan a varázsa, ám nem mindenki...

Retró stílus a konyhában: ezekkel a készülékekkel dizájnos lehet az otthonunk

    A konyha szinte minden esetben a lakás egyik legfontosabb...

A cellaformázástól a diagramok beillesztéséig

    Te jól ismered a táblázatkezelőt? Használod a munkád során?...

A tökéletes éjjeli fény gyermekek számára

    Némely babaszoba-kiegészítők kiválasztása rendkívül egyszerű, azonban vannak olyanok, melyeket...

Innovációk az otthon védelmében

    A biztonság olyan érték, amelyre mindannyian nagy figyelmet fordítunk....