37.7 C
Cegléd
2024. július 13. szombat
spot_img

A ceglédi szürke

Csodálatos, szívmelengető, aranysugaras őszi napon sétáltam a Rákóczi úton. A fák szebbnél- szebb pompás, szinte rikító színű ruhába öltöztek. Felnéztem a felhőtlen, mélykék színű égre. Megtorpantam! Fejem fölé magasodott egy új, piszkos hó színű szürkés épület.

Belém vágott a felismerés, városunk egyre idősödve úgy őszül, hogy szürkül! Ezt a véleményemet megosztottam másokkal is. Elkezdtük számba venni a néhány éve felújított, vagy a mostanában elkészült épületeinket. Hamar összeállt a kép. Valakinek, vagy valakiknek éppen most egy “szürke korszaka” van. Hasonlóan a festőkhöz, akik életük során hol ilyen, hol olyan színű műveket alkotnak.

Össze is szedtünk jó néhány példát. Szürke színű a Judo csarnok, külsőleg a labdarúgó pálya lelátója, az ottani melléképületek, a Pesti úton a benzinkútig újonnan felhúzott épületek sora. Ilyen színárnyalatúak az V. tónál épülő lakóházak. Vélhetően ilyen lesz a Rákóczi úti új kézilabda csarnok is.

A felsorolásban elhangzott, egyhangú szürke színűek általában az új járdák, a Kölcsey téri ivókút környéke, a Szent Háromság szobor térkövezése, ahol időnként a síndarabokon megcsillanó fények törik meg az egyhangúságot.

Egyikünk a homlokára csapott. Nektek is feltűnt? A felújított házak egy része vetési varjú színű! Sötétszürkék és feketék. Ilyeneket lehet látni a Köztársaság úton, a Szent Imre herceg utcában, és a Penny Market tetejét is most cserélik le sötét árnyalatúra.

Lehet, most ez a trendi? Lehet idővel a ceglédi „szürke állomány” színesebben is gondolkodik, és alkot? Nekem ez a szín – és lehet, csak nekem – egy kissé unalmasnak tűnik. Viszont közismert a mondás – ízlésekről és pofonokról nem vitatkozunk!

KI

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...