8.4 C
Cegléd
2024. március 2. szombat
spot_img

Ilyen csak egy van Cegléden!

Lajos Attila barátom a minap felhívott, hogy: Józsi bá ezt meg kellene írnod, mert ilyet még nem láttam a városban. Beszálltunk az autóba és elnavigált, hogy merre menjek.
Igaza volt: az utcán a járda és az árok közötti részen, 14-szer másfél méteres sávban gondosan ápolt zöldséges kert volt látható, ami zöldellt november végén! Lenyűgöztek a hatalmas ismeretlen kinézetű növények, a zöldségek közül csak a borsót és a zöldhagymát ismertem meg.
Bár a házba becsengettem, de nem jött ki senki, a szomszéd néni viszont elmondta, hogy ő maga is csodálja a kis veteményest.
– A szomszédaim kínaiak és onnan hozták a magokat, csodálatos és hatalmas növények nőttek belőle. – mondta a néni.
Néhány nappal később a tulajdonos elhívott beszélgetni, ami nem volt egyszerű, mert Ltang Qian még keresi a magyar szavakat. Több mint tíz éve élnek Magyarországon, most a Malomtó széli áruházban lévő éttermet vezetik.

– Apa nagyon szépen csinálja a kis kertet, de én is szoktam segíteni neki a gyomlálásban. A kertben terem borsólevél, kínai káposzta, amit madzaggal összekötöznek, koriander, kínai saláták, spenót, tök, zöldhagyma. Ha egy növényt kiveszünk fogyasztásra, akkor a helyére rögtön szórunk magot, hogy az is növekedjen. Sok locsolást igényelnek, de ilyen szép növények lesznek. – mesélte a büszke tulajdonos.
A képek november 20-án készültek, szinte hihetetlen! Sok ember elmegy a járdán mellette és észre se veszi, pedig csodálatos látvány, hogy kis területen, rendezetten, milyen sok vitaminforrást jelentő zöldség elfér. Gratulálok és minden jót kívánok a szorgos gazdáknak!

Józsi bá’

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai”...